avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitii pe I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitii pe I.I.

Buna ziua. As dori precizari in urmatoarea situatie: I.I. neplatitoare de TVA, fara angajati. Poate cumpara de la PF -ce are acte de provenienta- o serie de produse, cu Borderou achizitie, NIR? Cum plateste marfa luata, ce acte trebuiesc intocmite? Daca se poate sa ma ajutati pt ca am cautat pe forum si am aflat ca se face un OP si cica s-ar inregistra in registrul de casa, dar pana acum nu am auzit ca la I.I. este cerut si acest registru. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:44, 22 Iulie 2014
Buna ziua!
Pentru achizitia de la persoane fizice se utilizeaza borderoul de achizitie. Pe baza borderoului se intocmeste NIR-ul.
Plata se face pe baza de dispozitie de plata care se trece in registrul de incasari si plati.Se poate plati si cu ordin de plata.
La borderoul de achizitie este bine sa aveti copii dupa cartea de identitate si certificatul de producator al vanzatorului.
Registrul de casa puteti sa il completati dar nu este obligatoriu.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
Elis Ismail, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa achizitionata cu borderou de achizitie marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma,neplatitoare de tva, achizitioneaza marfa in scop de revinzare pe baza de borderou de achizitie de la diverse persoane fizice. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Documente necesare functionare intreprindere individuala -service calculatoare si gsm Dl_Sandu Dl_Sandu Care sunt documentele contabile obligatorii ce trebuie intocmite de o Intreprindere Individuala -service calculatoare si telefoane,neplatitoare de TVA,fara ... (vezi toată discuția)