avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Alipire 2 apartamente - unul ipotecat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Alipire 2 apartamente - unul ipotecat

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema:
- sunt proprietarul unui apartament de 2 camere ipotecat in favoarea bancii (cumparat cu credit ipotecar);
- acum am posibilitatea sa cumpar un alt apartament de 2 camere similar lipit perete in perete de cel pe care il am in prezent.

Ma intereseaza sa stiu care sunt pasii necesari astfel incat sa le lipesc sa rezulte un singur apartament de 4 camere si sa demolez peretele vecin astfel incat sa pot circula in noul apartament rezultat.

Daca am inteles bine din ce am citit:
1. Obtin acord banca pentru alipire (nu stiu exact ce acte or sa-mi ceara etc.);
2. Fac toate demersurile sa le alipesc (acte, cadastru, notar, etc.);
3. Intocmesc un plan cu un arhitect pentru demolari;
4. Obtin autorizatia de demolare, demolez, etc.

Ce nu imi este foarte clar este daca partea cu demolarea (proiect, etc.) trebuie facut in acelasi timp cu alipirea sau se fac separat, adica mai intai le alipesc sa fie 1 singura proprietate cu un singur cadastru si apoi demolarea (alt cadastru, etc.).

Multumesc,
Alexandru
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:53, 30 Aprilie 2013
aveti grija ca ipoteca se va muta pe apartamentul rezultat.
- Cumparati mai intai apartamentul
- Intocmiti cu ajutorul unui specialist in constructii (arhitect) proiectul, schita noului apartament asa cum vreti sa rezulte in final.
- Cu toate documentele (acte de proprietate, schitele vechi, proiect nou ...) incepeti demersurile la banca, la primarie, la asociatia de proprietari...
- Dupa ce aveti proiectul aprobat, avizele, aprobarile..., incepeti lucrarea si executati modificarile asa cum le-ati prevazut in aceste documente.
- In final se face receptia si intabularea apartamentului rezultat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in apartament lucian1956 lucian1956 Buna ziua, O persoana achizitioneaza un apartament. Contract de vanzare, totul este in regula. Dupa achizitionare, cumparatorul constata ca schita ... (vezi toată discuția)
Primul cadastru pentru un apartament modificat AndreeaFP AndreeaFP Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: impreuna cu mama mea detin un apartament cu 4 camere (in acte), dobandit in 2012 in urma succesiunii ... (vezi toată discuția)
In 2002 a fost demolat un perete din interiorul unui apartament isabel30061964 isabel30061964 In 2002 am preluat un apartament cu doua camere, modificat. Peretele dintre intrare spre bucatarie a fost desfiintat. Nu stiu daca era de rezistenta sau nu. ... (vezi toată discuția)