avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Model de raport administrator si de PV al AG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Model de raport administrator si de PV al AG

Buna ziua.Va rog ajutati-ma cu doua modele de raport administrator si proces verbal al AG.pt.ONG non-profit .Multumes din suflet.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 09:00, 2 Mai 2019
La ONG nu exista "raport administrator". La ONG raportul anual de activitate si financiar care se prezinta Adunarii Generale este un raport al Consiliului Director, caci acesta e organul ales de AG si subordonat AG, nu presedintele sau directorul executiv sau la cine va ganditi Dvs. prin termenul 'administrator". Cine redacteaza acel raport nu conteaza, odata insusit de CD este raportul CD, si pentru AG exista doar CD, nu o intereseaza in principiu daca membrii CD sau unii din ei au redactat textul raportuluiu sau executivul organizatiei sau cineva din exterior..... Legea nu prevede un anumit model = ar trebui asociatia prin normele ei interne sa prevada ce detalii ar trebui sa ofere AG-uluui rapoartele de activitate si financiare ale Consiliului Director. Ele trebuie sa reflecte activitatea asociatiei si organelor ei de conducere alese de AG si modul in care a fost respectat si pus in practica programul de activitate aprobat de AG si bugetul aprobat de AG. Deci cat timp nu stie cineva cum a fost structurat acel program de activitate si acel buget, cum ar putea sa va furnizeze un model care sa se potriveasca? la unele ONG raportul e de jumatate de pagina pentru ca toti membrii sunt la curent cu cam toate detaliile pentru ca exista un sistem electronic intern de comunicare care le da accesul.... la altele rapoartele CD au zeci de pagini.... depinde in ce format si cu ce detalii vrea Adunarea Generala - pe ea trebuie sa o intrebati, nu pe noi cei din afara asociatiei.... pentru ca nu exista norme de continut sau bune practici in domeniu, fiind mult prea diferita situatia de la caz la caz
Cat deapre model PV sedinta AG - depinde de ordinea de zi. Important este sa se consemneze modul de convocare, prezenta, ordinea de zi, hotararile adoptate, numaul de voturi pentru / contra / abtinere / neparticipare si modul in care a decurs votul., si sa semneze minuta macar 2 persoane, ideal macar una sa nu faca parte din organele de conducere... e recomandabil ca hotararile AG sa fie numerotate, sa aiba un titlu, sa se redacteze pe articole si aliniate daca e cazul.... insa nu exista nicio norma legala care sa prevada ce si cum, e liber fiecare sa decida cum redacteaza actul.... si daca face o minuta pe baza careia ulterior se redacteaza proces-verbal sau extras de proces-verbal sau pregateste draftul din timp si opereaza electronic pe el chiar in timpul sedintei, daca la final semneaza toti participantii sau doar cativa.... asa ceva se stabileste in mod normal prin regulamentul intern si / sau prin statut..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in procesul de infiintare a unui ong. Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Sunt in procesul de infiintare a unui ONG. In cadrul ONG-ului, eu ma voi ocupa de administrarea lui (sunt si presedinte), voi semnta ... (vezi toată discuția)
Info activitate ong bogdan_horea2002 bogdan_horea2002 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarele spete : - Presedintele ONG-ul a decedat , ir acum trebuie depus bilantul. Drept de semnatura pe cont mai are un ... (vezi toată discuția)
Proceduri obligatorii la un ong OEniko OEniko Buna ziua, Care sunt acele rapoarte, procese verbale etc. care trebuie elaborate in mod obligatoriu de catre reprezentantii unui ONG (asociatie), in decursul ... (vezi toată discuția)