avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Info activitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Info activitate ONG

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarele spete :

- Presedintele ONG-ul a decedat , ir acum trebuie depus bilantul. Drept de semnatura pe cont mai are un membru al CD, dar nu stiu daca acesta poate sa semneze si sa depuna si bilantul pe 2015.
- Vrem sa schimbam Consiliul Director si numirea unui nou presedinte si din ce am inteles din varii discutii trebuie schimbat statutul ... Nu se poate face schimbarea CD doar prin hotararea AG?

Cu stima,
ing. Manoliu Bogdan
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:28, 7 Aprilie 2016
Membrii CD trebuie sa se intruneasca si sa aleaga dintre ei o persoana care sa preia interimar atributiile presedintelui. Poate fi ales chiar si acea persoana care deja are si drept de semnatura la banca. Si apoi va putea semna si bilantul.
Tot la adunarea generala in care e trecut pe ordinea de zi dezbaterea si votul bilantului, sa organizati si alegeri pentru ocuparea functiei de presedinte.
Nu e vorba ca sa schimbati statutul pentru ca nu acolo apar numele celor din echipa de conducere a ong. E corect sa depunti procesul verbal al adunarii generale in care apar numele si datele de identificare ale persoanelor din noua structura de conducere.
Se pune problema sa votati in adunarea generala modificari la statut, doar daca se modifica numarul de membrii ai CD pe care urmeaza sa se depuna candidaturi si sa se alaga in plenul ag.
Multumesc pentru lamuriri.
Oricum daca e asociatie, trebuie sa tineti sedinta AG care sa aprobe situatiile financiare anulale inainte de a fi depuse la organul fiscal, asa ca faceti si alegeri pentru functia de presedinte ramasa vacanta prin decesul presedintelui.... si prin asta se modifica Actul Constitutiv, nu Statutul.... trebuie operata prin Judecatoria modificarea... ca sa fie evidentiata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea presedintelui interimar VioletaNed VioletaNed Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: alegerea unui presedinte interimar al unei asociatii (ONG) presupune modificarea actului ... (vezi toată discuția)
Demisia presedintelui unui ong catre cine se adreseaza? mariabad mariabad Buna ziua, Demisia presedintelui unui ONG catre cine se adreseaza? Catre adunarea generala a ONG-ului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Functionare ong darabadorin darabadorin Daca in statutul ong-ului este prevazut expres ca numai presedintele convoaca Consiliul director, mai exista si situatii exceptionale de convocare (vezi toată discuția)