anona1963 a scris:
Dar ceea ce ati prezentat dumneavoastra descrie situatia in care vanzatorul doreste incheierea tranzactiei pana la capat. Eu ridicam problema vanzatorului ce se razgandeste ulterior si in ciuda chitantei semnate nu mai doreste transmiterea dreptului de proprietate.
Inteleg ce spuneti,situatia in zonele defavorizate este asa:
Vanzatorul cere o suma,sa zicem 50.000 lei. In fata avocatului participa vanzatorul si cumparatorul. Acestia doi si cu avocatul fac un act in care vanzatorul declara ca casa ii apartine,ca o vinde,si ca primeste jumate din suma 25.000 lei la semnarea actului in prezenta avocatului. Cealalta suma tot de 25.000 lei cumparatorul se obliga sa ii dea vanzatorului cand instanta verifica ca toate actele sunt in regula,deci vanzatorul primeste diferenta de bani la final.
Tot in declaratie care se va face intre avocat,vanzator si cumparator se incheie o intelegere in care rezulta ca:
- Daca cumparatorul dupa ce a dat 25.000 lei,intre timp se razgandeste si nu mai vrea sa cumpere,va pierde acei bani,nu ii mai vede.
- Daca vanzatorul dupa ce primeste cei 25.000 lei,intre timp se razgandeste sa mai vanda,sau apar probleme in care rezulta ca nu e casa lui,etc,acesta va fi obligat sa-i dea cumparatorului banii pe care i-a primit,plus inca odata 25.000 lei,deci dublu.(50.000 lei)
Avocatul va fii intermediar,daca vanzatorul se va razgandi asa cum am spus mai sus,atunci avocatul va face toate demersurile,il va da in judecata pe vanzator recuperand banii si ii va inmana celui care a vrut sa cumpere suma de 50.000 lei.
Pentru asta este platit avocatul de la inceput,sa incheie tranzactia intre cei 2 .