avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conditii autorizare Sanitar Veterinara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conditii autorizare Sanitar Veterinara

Buna ziua,
Am deschis un magazin cu urmatoarele clase CAEN:

-4711-Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun
-4721-Comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete, in magazine specializate
-4724-Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate
-4729-Comert cu amanuntul al altor produse alimentare, in magazine specializate

Daca este nevoie de Autorizare Sanitar Veterinara (pe langa declaratia depusa la ONRC), pentru care din clasele mentionate este nevoie?

Va multumesc, anticipat!
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
stefanmilitaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 01:18, 13 Mai 2013
pentru toate tipurile de comert cu alimente e nevoie de autorizatie ekliberate de ANSV
In urma deschiderii magazinului,cu codurile caen mentionate, am avut o ~vizita~ a unei persoane (Relatia cuiva de la DSV),care a pretins ca pentru magazin este nevoie de autorizare sanitar veterinara.
Toate bune, dar persoana respectiva, m-a informat (gresit, cred eu) ca pentru a-mi elibera autorizarea, DSV, imi cere incheierea unui contract cu cineva care sa imi elaboreze HACCP...S-a oferit sa ma ajute contra cost...700 lei.
Dupa o luna ma suna si imi spune ca mai este nevoie si de un curs pe care trebuie sa il fac si eu si vanzatoarea, dar ma poate scapa si de acest curs cu inca 750 lei, in schimbul unui contract cu aceasi firma care a elaborat si HACCP.

Din acest motiv sunt interesat, in primul rand daca aveam obligatia de a solicita autorizarea sanitar veterinara, si in al doilea rand care erau documentele necesare eliberarii acestei autorizatii.
Va multumesc!
Buna ziua!
....v-ati deschis cumva hipermarket?? (glumeam, desigur)
Eu v-as sfatui sa mai verificati ceva surse, pt ca, din cate stiam eu, studiul HACCP face parte din procedura de acreditare ISO 22000 si este un procedeu complex si laborios, care se aplica industriilor de productie, si nu comertului cu amanuntul la scara mica....
Tot din umilele meel cunostinte, momentan, acest studiu nu este obligatoriu, dar ofera un plus de credibilitate producatorilor si industria alimentara....Astfel, avand in vedere faptul ca, in prezent, un numar considerabil de producatori nu are intocmit un studiu HACCP, nu vad cum ar fi obligatoriu pt un magazin (presupun ca este vorba si de unul destul de mic)...?
In ceea ce priveste cursurile, este foarte posibil sa va fie necesare unele (cel putin cel de lucrator comercial pt vanzatori), sigur va va trebui un curs de igiena...
Daca nu ma insel, autorizatia de la ANSV va trebui vizata lunar (nu garantez ca mai e in vigoare aceasta obligatie): probabil forma respectiva s-ar fi ocupat de aceasta vizare lunara si v-ar fi facut rost de diplome...dar sa nu dam cu pietre....zic eu...
Cel mai bine si sigur va interesati la ANSV ce acte va trebuiesc, la punctul de relatii clienti. Sau, daca va descurcati, intrati pe site-ul lor, eu am vazut (am aruncat o privire in fuga) ca exista o Cerere pt inregistrare vanzare cu amanuntul care mi se pare destul de accesibila....
Oricum, nu bateti in cuie parerea mea personala, la profilul meu scrie "consultant protectia mediului", nu sanitar - veterinar :). Cunostintele mele sunt mai mult conexe, de la clienti care au avut nevoie si de aceasta procedura....

Mult succes si mai cautati...din pacate, multi se bazeaza pe necunoasterea legislatiei si pe buna credinta a oamenilor pt a castiga...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 4711 mikiba mikiba Buna seara Astazi am avut un control (la maagazin) de la politia locala si m-au debusolat in privinta autorizarii codului CAEN . Eu am autorizat codul CAEN ... (vezi toată discuția)
Autorizari magazin burdusel liviu burdusel liviu Pentru un magazin mixt este neaparat nevoie de autorizare DSV si DSP? Daca eu sunt administratorul fimei si unic asociat , fata mea are voie sa vinda la ... (vezi toată discuția)
Magazin alimentar- intreprindere individuala WEGA67 WEGA67 Ce cod CAEN pot folosi ptr. deschiderea unui magazin alimentar pentru o intreprindere individuala??? (vezi toată discuția)