avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat cu 3000$
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat cu 3000$

am luat teapa de 3180 $ platind in avans bunuri ce trebuia sa-mi ajunga din Africa de Sud, de la o asa zisa ferma de struti, (www.kwkostrichfarm.org), al carui site nu mai merge acum, si nici nu-mi mai raspund la tel, sau la mail.
Ce pot face?, sunt SRL.
Cel mai recent răspuns: rochester21 , utilizator 15:51, 23 Iunie 2013
Cei din Africa de Sud ([ link extern ] ).
Pana la urma, banii au ajuns in niste conturi, usor verificabile, nu? unul din Camerun, unul din Africa de Sud, site-urile au un cumparator, Jason Harris; restul sa zicem ca ar fi fals, stampilele de pe facturi, buletinul trimis si certificatul firmei, dar conturile...? din pacate pe scambook.com am vaz ca mai sunt tepuiti, si , ne atentioneaza un tepuit sunt asociati si cu [ link extern ] ...
dar si aici sunt aceeasi, ca e telefonul acolo: [ link extern ]
si aici: [ link extern ] /
Ce sa mai zic, am fost inselat, dar mi-as dori sa-i putem pedepsi si sa inceteze inselatoria. cum sa fac?
adresa lor de facebook: [ link extern ]
Eu vad lucrurile in felul urmator: pagubitul trebuie sa vorbeasca si sa faca presiuni la ambasada Romaniei sau a Uniunii din tara in care locuiesc escrocii. Poate ca puteti lua legatura si cu cineva de la ministerul de Externe, pentru ca ei reprezinta inclusiv interesele cetatenilor romani din strainatate. Pentru ca vorba de o suma destul de mare si posibil de mai multi pagubiti romani, actiunea de acuzare a teparilor africani trebuie pusa pe seama ambasadei. Reprezentatii nostri de acolo trebuie sa ia legatura cu autoritatile, astfel incat sa se deschida un proces penal la fata locului.
Eu nu sunt avocat etc, dar nu vad alta solutie. Cand un american ia teapa de la un roman, se petrece o chestie asemanatoare. Transferul de bani poate fi urmarit, pot fi aflate numele celor care au retras banii, etc. Asta nu e o problema, mai ales ca ati pastrat documentele, dar e nevoie de presiuni diplomatice din cate stiu eu ca sa se rezolve o astfel de problema, pentru ca nu toate tarile au acorduri de extradare, de cooperare in domeniul justitiei etc...
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
rochester21, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune prin internet emiliano zapata emiliano zapata Buna ziua tuturor!As dori sa fiu ajutat si eu intr-o chestiune legata de o inselaciune prin internet: m-am inteles cu o persoana pe care am cunoscut-o pe ... (vezi toată discuția)
Teapa pe internet cu credit AlexanderNL AlexanderNL Am fost inselat cu suma de 3700EUR, pentru un contract de asigurare fals, si un contract de ipoteca tot fals,ciudat ca stampila era exact a firmei de asigurare ... (vezi toată discuția)
Contributii cnas 2011 cetatean roman cu domiciliul in strainatate venituri din cedarea folosintei bunurilor away away Buna ziua.sunt cetatean roman,locuiesc de 10 ani in Africa de Sud ,am copilul nascut acolo.ne-am intors acum 3 sapt in tara am o problema medicala PLATESC ... (vezi toată discuția)