avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Transport carne consum propriu
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Transport carne consum propriu

Intentionez sa cumpar 2 miei pentru consum propriu de la un cioban; am nevoie de ceva acte in caz ca ma opreste politia, pot sa-mi confiste carnea (99% baciu sigur nu are ce hartie sa-mi dea)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:50, 1 Mai 2013
Faceti un act scris si semnat.
Politia poate sa se gandeasca ca sunt furati si de aceea ar fi bine sa aveti si telefonul lui.
Certificat de producator trebuie sa aiba, si o factura/chitanta ar fi buna. In orice caz politia nu are de ce sa te caute in portbagaj fara mandat, doar daca ai dai tu voie.Distanta pe care o sa transporti mieii este atat de mare de te ingrijorezi? Ce cantitate vrei sa cumperi ?
E vorba de 2 miei, sunt vreo 70 de km in total, socru are o casuta si la tara, cumpara de acolo de la un cioban un miel pentru el, doi pentru mine. Pe el il duc doar vreo 10 km de la tara pina la el acasa, dar eu ca sa ajung acasa la mine mai fac vreo 60 de km.

Ma gandeam sa nu se lege de faptul ca-i duc doar intr-o lada frigorifica, nu m-am gandit la furat :)

Lada vroiam sa o alimentez la bricheta, nu m-am gandit sa o pun / "ascund" in portbagaj ...

Deci o hartie scrisa de mina ar trebui sa ma arate demn de incredere in fata politiei?
Nu era vorba de ascuns in portbagaj, doar ca nu m-am gandit ca vor fi asezati mieii pe scaun.Conditiile de transport , atata timp cat sunt destinati consumului propriu, nu are de ce sa-l intereseze pe "organul" care eventual v-ar opri.Pentru a demonstra provenienta asa cum a zis si dl.avocat in ultima instanta, daca nu exista alte documente puteti faceun act scris - o declaratie a ciobanului care v-a vandut mieii in care se specifica acest fapt , declaratie care sa cuprinda date de identificare ale vanzatorului pentru a fi confruntat "in caz de ..."
Doi miei nu reprezinta o cantitate mare si nu ii poate confisca aiurea.
Politia are dreptul de a controla in prtbagaj dar nu are ce sa faca daca aveti posibilitatea de a dovedi provenienta si ca nu ii transportati in scop de revanzare..
Cantitatea nu ar dovedi asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate confiscare carne porc si documente necesare ?! BraveHeart BraveHeart In urma reportajelor TV recente ( 20 Dec. ) avand ca subiect controale rutiere, in piete si targuri ( semi autorizate ) soldate cu confiscari de produse ... (vezi toată discuția)
Marfa confiscata granita ungaria Adrian_Hogea Adrian_Hogea Acum cateva zile am fost in italia si am cumparat 4 motoare de barca, initial am vrut sa cumpar 2 dar am gasit 4 bune asa ca le-am cumparat pe toate, problema ... (vezi toată discuția)
Transport tutun alexandru-alex alexandru-alex Buna seara, as avea si eu o intrebare, si in acelasi timp o nelamurire... Daca eu transport cu masina personala frunze de tutun fara a avea asupra mea vre-un ... (vezi toată discuția)