avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Achitarea taxei judiciare de timbru în faza scrisã a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Achitarea taxei judiciare de timbru în faza scrisã a procesului. Nedepunerea chitanței.

Daca am platit in termenul stabilit de instanta de 10 zile de la primirea adresei taxa judiciara de timbru, dar nu am depus chitanta, imi poate anula cererea?
Din ziua următoare primirii, în cazul dvs din 3 08.Nu inteleg totusi de ce nu discutați aceste aspecte cu av angajat.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Foaia d la.judecator s.a emis cu 26 iulie, dar la avocat a ajuns pe 2
Pe 2 m.a anuntat si pe mine. Deci pe 13 ar fi a 10a zi,nu?
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul curge de la data stampilei de la destinatar ( data comunicarii )
Termenul se calculeaza potrivit disp.art 181 al.2 c.proc.civ.
Daca data comunicarii a fost 02.08., atunci ultima zi de depunere este 13.08.2019
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
................................................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
..................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare calcul termen plata timbru adystre adystre Buna ziua, Am de platit o taxa de timbru judiciara.Am primit comunicarea in data de 13 Iunie ac.Am la dispozitie 10 zile din momentul comunicarii ca sa pot ... (vezi toată discuția)
Calcul termen de procedura Augusta2010 Augusta2010 Instanta mi-a solicitat printr-o adresa, sub sanctiunea anularii cererii de chemare in judecata, sa depun inscrisuri doveditoare, in termen de 10 zile de la ... (vezi toată discuția)
Comunicare taxă de timbru judiciar, în cât timp trebuie s-o plătesc? ce se întâmplă dacă depășesc termenul? nicoara_a nicoara_a Buna ziua, Am depus o cerere pt recalcularea pensiei si am primit o comunicare din partea judecatoriei cum ca in termen de zece zile de la primirea ... (vezi toată discuția)