avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Conventie civila cu persoana fizica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Conventie civila cu persoana fizica

sunt i.i. si vreau sa stiu daca pot sa inchei conventii civile cu persoane fizice pentru o activitate ocazionala ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:21, 6 Mai 2013
Da. Puteti incheia pentru activitati ocazionale. Aveti de retinut la sursa si platit pentru respectivele venituri contributie la sanatate de 5,5%, contributie la pensie doar daca persoana nu are incheiat contract individual de munca in alta parte sau nu e pensionar si impozitul pe venit. Pentru acest impozit, puteti conveni sa retineti intregul impozit de 16%.
Aceste impozite si contributii se declara in declaratia 112 si sa platiti pana pe 25 a lunii urmatoare fata de cea in care platiti valoarea convenita.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare cu o stenografa pensionara la sedintele ca Catela Catela O organizatie non profit are o colaborare cu o stenografa in baza unui contract de colaborare pentru sedintele CA. Mentionez ca persoana in cauza este ... (vezi toată discuția)
Pfa frizer picli2001 picli2001 Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu este frizer (mentionez ca este pensionat de limita de varsta), are un pfa si a auzit ca ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza ? gigelas gigelas Buna ziua, O societate comerciala (SRL),face un contract de colaborare cu o persoana fizica, prin care persoana fizica are urmatoarele obligatii: -sa ... (vezi toată discuția)