avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii impozit si fond sanatate pentru colaborari ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii impozit si fond sanatate pentru colaborari ong

Buna ziua.
La o asociatie non profit ,in luna septembrie 2013 am platit colaboratori. Din sumele brute am retinut impozit si fond sanatate pe care le-am virat in conturile corespunzatoare. Va rog sa-mi spuneti ce declaratie trebuie sa depun. De la Finante imi spune sa depun D 690 , dar acolo nu este decit impozitul pe venit, contributiile pt asig. sanat. nu sunt.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:30, 10 Martie 2014
Pntru sumele platite colaboratorilor pe contracte civile de prestari servicii pentru activitatile ocazionale completati D112 pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care s-au facut platile catre oameni. Tot pana atunci e si termenul de plata. Retineti la fiecare impozitul pe venit, contributia la sanatate si contributie la pensie daca persoana in cauza nu are in alta parte contract de munca valabil sau nu e pensionar.
Apoi anul urmator, pana pe 28 februarie, depuneti D205 cu numele, cnp si impozitul pe venit platit pentru fiecare.
Daca le retineti la fiecare intregul impozitul pe venit de 16%, ei nu mai trebuie sa depuna separat D200.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari fiscale contract de colaborare mariantoma48 mariantoma48 In cazul unui contract de colaborare incheiat intre o persoana fizica - profesie liberala-- (beneficiar), cu o persoana juridica-(platitor) , ce impozite si ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu o stenografa pensionara la sedintele ca Catela Catela O organizatie non profit are o colaborare cu o stenografa in baza unui contract de colaborare pentru sedintele CA. Mentionez ca persoana in cauza este ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza ? gigelas gigelas Buna ziua, O societate comerciala (SRL),face un contract de colaborare cu o persoana fizica, prin care persoana fizica are urmatoarele obligatii: -sa ... (vezi toată discuția)