avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatia la OPC - la ce poate sa ne foloseasca ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatia la OPC - la ce poate sa ne foloseasca ?

Buna ziua ,

Sa zicem ca am o problema si ma duc la OPC , reclam cu dovezi adecvate , si cei de la OPC imi da dreptate . Bun ; dar mai departe ce se intimpla ? Pot cei de la OPC sa sileasca firma la ceva ? Sau pur si simplu se da o rezolutie cu care eu trebuie sa ma prezint in instanta ?
Cel mai recent răspuns: popo_acas , utilizator 22:25, 10 Mai 2013
ANPC este institutie publica guvernamentala iar actele intocmite pot fi utilizate in instanta.

Printre atributiile ANPC se afla si sesizarea organelor penale cand se constata savarsirea de infractiuni.

[ link extern ]
Dupa cit am studiat , pentru cazul unei persoane fizice care a fost nedreptatita , obligatiile sint minime .
Principial , cind se face o sezizare , se sesizeaza produsul ca fiind incorect sau comportare importator/distribuitor/vinzator?
in principal se reclama conformitatea produsului sau serviciului.
Nepotrivire intre manualul de operare si produsul propiuzis se constitue in neconformitate ? Exista un termen limita de sesizare ?
se poate constitui drept neconformitate doar in cazul in care in manualul de utilizare nu sunt descrise toate functionalitatile produsului respectiv.
de regula un manual de operare poate sa descrie modul de utilizare pentru mai multe modele incepnd cu produsul de baza pana la cel mai avansat, caz in care nu exista neconformitate.

Alte discuții în legătură

Service telefon bogdan.voinea bogdan.voinea Buna ziua Am si eu un telefon: Motorola V3 in garantie, predat in service. 1. data predarii: 13.03.2009 data primirii: (din pacate nu am facut o ... (vezi toată discuția)
Instrucþiuni de utlizare produs fãrã traducere în limba românã MITULINA MITULINA am comandat online un produs. la primire am constatat ca nu are instructiuni de folosire in limba romana, doar in maghiara. exista vreo lege prin care ... (vezi toată discuția)
Anpc are obligatia sa-mi comunice sanctiunea impusa operatorului economic? morty morty Buna ziua, Am cumparat un produs expirat de o saptamana dintr-un hypermarket, am facut sesizare a 2 zi la Anpc si am primit solutionare de la ei ca s-a ... (vezi toată discuția)