avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ANPC are obligatia sa-mi comunice sanctiunea impusa ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ANPC are obligatia sa-mi comunice sanctiunea impusa operatorului economic?

Buna ziua,

Am cumparat un produs expirat de o saptamana dintr-un hypermarket, am facut sesizare a 2 zi la Anpc si am primit solutionare de la ei ca s-a confirmat cele sesizate de catre mine gasindu-se si alte produse din acelasi lot la raft.Doresc sa va intreb daca Anpc are obligatia sa-mi comunice masurile legale impuse operatorului si cine imi va restitui suma de bani achitata.

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: morty , utilizator 21:36, 20 Septembrie 2016
Aceeași întrebare o am și eu!
Am reclamat la ANPC neconformitatea unui produs vândut de Carrefour. Azi am primit înștiințarea că „Reclamația este întemeiată” și că „pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancționat contravențional”.
Cu toate acestea, adresa de înștiințare nu conține:
1. Contravenția constatată
2. Sancțiunile dispuse
3. (eventuale) Măsuri complementare (retragerea produsului de la raft etc).
Cum pot obține aceste informații?

Mulțumesc anticipat atât în nume propriu cât și al utilizatorului @morty, inițiatorul subiectului.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
ContSters29180, utilizator
Presupun că, pentru primirea unui răspuns, întrebarea ar trebui să fie completă. Pentru asta, îmi fac mea culpa. Să continuăm.

Pe site-ul ANPC este publicat Ord. 97 /2016 al Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care precizează (printre altele) care sunt informațiile de interes public comunicate din oficiu (Anexa 1), la cerere (Anexa 2) precum și categoriile de documente elaborate/gestionate (Anexa 3).

Nici una din aceste anexe nu prevede accesul la informația în discuție în subiectul de față, ceea ce ar lăsa să se înțeleagă că aceasta nu poate fi accesată. Neavând vreo calificare în domeniul dreptului, nu reușesc să „încadrez” această situație dar este contrar cel puțin bunului simț să nu ți se aducă la cunoștință pedeapsa primită de cel ce ți-a greșit.

În aceste condiții, există alte prevederi legale ce pot impune instituției comunicarea acestor date, indiferent de normele interne în vigoare?
In ceea ce ma priveste eu am invocat solicitarii de informatii publice atasate.(Legea 544/2001).
Ai reușit să primești vreun răspuns? Chiar și negativ, dar motivat?
Nu am primit inca , am depus la inceput de saptamana..., cat si la asociatia protectei consumatorilor,[ link extern ] /.

Rog un raspus de specialitate, la aceasta situatie.

Va multumim.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2016
morty, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselarea consumatorului in supermarket-uri balerina balerina De multe ori in Supermarket-uri pretul de la raft nu corespunde cu pretul batut la casa de marcat. Si ...bineinteles mi s-a intimplat... , am fost la ... (vezi toată discuția)
Informarea consumatorilor privind agentii economici care nu respecta legea Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu La o solicitare privind nominalizarea agentilor economici care nu respecta legea protectia consumatorilor a spus ca in conf cu art. 6 din Legea nr. 544/2001 ... (vezi toată discuția)
Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)