avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore efectuate sambata sau duminica peste norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore efectuate sambata sau duminica peste norma

Va rog sa ma lamuriti cu orele efectuate sambata si/au duminica peste norma: se platesc ca ore suplimentare+in acelasi se tine cont ca sunt ore efectuate in timpul repaosului saptamanal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 7 Mai 2013
Orele lucrate peste programul normal in zilele de repaus saptamanal sunt considerate ore suplimentare ...
Deci vor fi tratate ca ore suplimentare si ca ore efectuate in zile de repoas adica: in urm 60 zile angajatorul este obligat sa acorde repaosul consecutiv de 2 zile + plata integrala a timpului lucrat + spor de weekend (va fi negociat)
Daca nu se pot acorda in urm 60 zile calendaristice: vor fi platite integral + min 75 % spor de ore suplimentare+ spor weekend si aceste zile de repos nu se mai acorda?
Daca sunt 14 zile calendaristice lucrate consecutiv: repaos cumulat + dublul compensatiilor (adica cat?)
1 . Fiind ore suplimentare se compenseaza in ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia sau in cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila ,munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu ce nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

2. Find munca in zi de repaus saptamanal se va acorda repausul in alte zile plus un spor la salariu ...

3. In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor, sporul nu poate fi mai mic de 150% din salariul de baza.
Multumesc mult pentru informatii. Banuiesc ca pentru munca in zi legala libera este ac tratament: : ca ore suplimentare+ ca ore lucrate in zi libera legala.
Adica: ce este valabil la ore suplimentare+ zi libera platita in urm 30 zile si daca nu e posibil compensare de 100%?
Pentru munca efectuată în zilele de sărbătoare legală, necompensată cu timp liber corespunzător, se acordă un spor care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare de weekend Moise Cristina Moise Cristina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti: 1.-daca angajatorul a hotarat sa nu mai plateasca 200% orele suplimentare lucrate in weekend , cum isi va lua angajatul ... (vezi toată discuția)
Lucru in week-end ContSters60781 ContSters60781 Buna! Munca sumplimentara, se compenseaza cu ore libere platite, in urmatoarele 60 de zole iar daca nu cu spor la salariu, de minim 75%. Ce este diferit, ... (vezi toată discuția)
Program de lucru sambata snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua, avem un magazin cu 2 angajati care lucreaza zilnic de luni pana vineri cate 8 ore/zi si am vrea sa lucreze si sambata prin rotatie cate 4 ore/ ... (vezi toată discuția)