avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara- stabilire dupa venituri din pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara- stabilire dupa venituri din pensie de boala

sant bolnav din 2011.din decembrie2012 am depus dosarul medical de pensionare rezultind o pensie de 350 lei pe luna .in urma sentintei de divort instanta a hotarit sa platesc oo pensie de 175 lei pe luna cu toate ca eu nu aveam nici un venit bolnav fiind -nu pot lucra.din februarie 2013 cind am primit prima pensie ,lunar pun in contul baiatului100 lei restul ducindu-se pe medicamente si recuperare.sant dat in judecata ptr neplata pensiei alimentare .in ce masura ma afecteaza legea 305 aln c in situatia mea ???de la despartirea in fapt mi se interzic relatiile personale cu minorul cu toate ca este o ord presidentiala si un divort care i-mi da acest drept ...AM NEVOIE DE UN SFAT VA ROG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????
Cu decizia de pensionare ar fi trebuit sa cereti reducerea pensiei de intretinere. Macar acum cereti.
Mama a facut plangere penala?
Nu se va intampla ceva rau pt ca nu din rea credinta nu ati platit.
am uitat sa specific copilul e minor iar la divort am fost de acod ca baiatul in virsta de 8 ani sa ramana la ea dat fiind faptul ca fiind bolnav ......
da mama a facut plingere penala .divortul a fost bagat pe20.09.2012 .pronuntat pe22.01.2013.iardecizia de pensionare pe 09.01.2013.din februarie am depus baiatului cite100 lei in fiecare luna pina in prezent....

Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Ca tot va venise decizia, ar fi trebuit sa atacati hotararea.
Deschideti un alt proces prin care sa cereti reducerea pensiei.
In ce priveste plangerea, mergeti sa dati declaratie, depuneti copii dupa actele medicale si dovada ca dvs contribuiti cu cat puteti.
am inteles si multumesc .se va putea in baza actelor medicale micsorare si din urma ? sau se va micsora doar de cand depun cererea ?
si cu faptul ca i-mi interzice sa am legaturi personale cu minorul cum sa procedez ?care-i institutii trebuie sa ma adresez ?multumesc anticipat.
in hotarirea de divort sa stabilit un program de vizita la domicilul meu ,care nu este respectat .ma avantajeaza cu ceva faptul ca nu respecta hotarirea instantei ?ma refer la faptul ca a deschis actiunea cu pensia alimentara ....
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Pensia se va micsora cu data depunerii cererii, veti scrie in cerere asta.
In legatura cu vizita, cum s-a stabilit in hotarare ? Am inteles ca la domiciliul dvs, dar cine sa-l aduca ? V-ati dus sa-l luati si nu ati fost lasat, care e situatia ? Aveti o relatie buna cu copilul ?
Puteti pune in executare hotararea, mergeti in acest sens la un executor. Se va incerca executarea silita si functie de cum decurge procedura, se poate ajunge sa faceti si dvs plangere penala fie pentru incalcarea masurilor de incredintare 307 c penal, fie pentru nerespectarea hotararii jud
Vizita cu pensia nu au legatura, fiecare parinte are obligatii de indeplinit, dar faptul ca unul nu-si indeplineaste obligatia, nu-l indreptateste pe celalalt sa nu si-o respecte pe-a lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti stilldanutza stilldanutza buna ziua.cumnatul meu a fost casatorit,in urma casniciei are un baietel de 6 ani.acum sunt divortati.in urma divortului copilul trebuie sa stea cu mama lui,la ... (vezi toată discuția)
Obligatiile tatalui pana la divort nikita 27 nikita 27 buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yo85 yo85 dupa divortul am in prezent 3 procese. unul cu partaj intentat de fosta sotie si unul tot de ea cu pensia alimentara. fosta sotie a plecat de acasa in ... (vezi toată discuția)