Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere la data de 01.03.2013 pe o perioada de 1 an cu o firma din alta localitate pentru un angajat al lor. Dupa 2 luni, am primit o notificare cu 3 zile inainte (nu 30 cum scria in contract) ca reziliaza contractul de la data de 30 aprilie 2013. Am fost la ANAF cu notificarea respectiva pentru a radia contractul si mi-au spus ca nu e suficient, ca trebuie facut un act de reziliere, semnat de ambele parti. Intrebarea este: sa semnez un astfel de act, din moment ce nu este vorba de o incetare a contractului prin acordul partilor? In contract se stipuleaza ca in cazul in care chiriasul inceteaza folosinta bunului inainte de termen datoreaza cu titlu de daune garantia. Cum as putea radia contractul de la ANAF pentru a nu mai plati impozit?
Daca nu doriti sa reziliati contractul nu semnati niciun acord de reziliere. Din spusele dvs. in caz de reziliere la initiativa locatarului aveti dreptul la daune interese. Va puteti prevala de nerespectarea contractului in ceea ce priveste initiativa de reziliere a partii adverse.
Bine, dar la finante cum se procedeaza pentru a radia contractul? Se poate cu o declaratie pe proprie reaspundere ca nu mai locuieste chiriasul in imobilul respectiv?