avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incetare contract inchiriere inainte de termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incetare contract inchiriere inainte de termen

Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere la data de 01.03.2013 pe o perioada de 1 an cu o firma din alta localitate pentru un angajat al lor. Dupa 2 luni, am primit o notificare cu 3 zile inainte (nu 30 cum scria in contract) ca reziliaza contractul de la data de 30 aprilie 2013. Am fost la ANAF cu notificarea respectiva pentru a radia contractul si mi-au spus ca nu e suficient, ca trebuie facut un act de reziliere, semnat de ambele parti. Intrebarea este: sa semnez un astfel de act, din moment ce nu este vorba de o incetare a contractului prin acordul partilor? In contract se stipuleaza ca in cazul in care chiriasul inceteaza folosinta bunului inainte de termen datoreaza cu titlu de daune garantia. Cum as putea radia contractul de la ANAF pentru a nu mai plati impozit?
Cel mai recent răspuns: dianav16 , utilizator 16:29, 7 Mai 2013
Daca nu doriti sa reziliati contractul nu semnati niciun acord de reziliere. Din spusele dvs. in caz de reziliere la initiativa locatarului aveti dreptul la daune interese. Va puteti prevala de nerespectarea contractului in ceea ce priveste initiativa de reziliere a partii adverse.
Bine, dar la finante cum se procedeaza pentru a radia contractul? Se poate cu o declaratie pe proprie reaspundere ca nu mai locuieste chiriasul in imobilul respectiv?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere AdrianNicola AdrianNicola In cazul unui contract de inchiriere spatiu birouri intre 2 firme Daca locatorul (chiriasul) vrea sa rezilieze contractul inainte de termen si in contract nu ... (vezi toată discuția)