avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare comisie de disciplina din concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare comisie de disciplina din concediu medical

Buna seara. Am urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a primit preaviz de concediere , ptr. ca postul sau a fost desfiintat, dar inainte de a-l primi a lipsit nemotivat de la serviciu 3 zile. Astfel, angajatorul a revocat preavizul de concediere si a dispus cercetarea disciplinara a angajatului. Prin urmare, angajatul a fost convocat sa se prezinte la comisie de cercetare disciplinara, la o anumita data. Insa, angajatul a depus concediul medical , din care reiese ca la data la care a fost convocat se afla in concediu medical. Va rog sa imi spuneti ce poate face angajatorul in aceasta situatie? Angajatul poate fi convocat ptr. o alta data? Exista o reglementare legala in acest sens?
Angajatorul poate convoca pe salariat in alta zi, daca la data convocarii initiale era in concediu medical ...
In acesta situatie, trebuie respectate pentru o noua convocare doar cele 5 zile calendaristice?
Nu exista nicun text de lege care sa prevada un astfel de termen de 5 zile calendaristice ... in practica, se trimit convocarile astfel incat salariatul sa ajunga la sedinta comisiei de disciplina.
exista in Regulamentul intern al societatii convocarea la comisia de disciplina se face inainte cu cel putin cu 5 zile calendaristice .....
Atunci se va respecta acest termen , aveti grija ca de la data primirii convocarii si pana la data sedintei trebuie sa fie minim 5 zile calendaristice .. de exemplu, sedinta este stabilita in data de 16.05.2013 , atunci convocare trebuie sa fie primita in data de 10.05.2013.

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Adresa sau convocare ? stelarman stelarman \\"nr....Catre, d-na....., subscrisa SC.... ,cu sediul social in...., avand punct de lucru si adresa de corespondenta in....,reprezentata legal prin ... (vezi toată discuția)
Incurcaturi cu angajatorul codreanumanuela codreanumanuela Buna ziua, tuturor. Va rog sa-ma ajutati in urmatoarea incurcatura cu angajatorul: - Pe data de 30.04 am trimis cerere de concediu - Pe data de 4.05 primesc ... (vezi toată discuția)