buna ziua,am divortat anul trecut la notar prin acordul ambelor parti cu un copil minor(6ani),in urma divortului copilul a ramas la mama(la mine),iar tatal are drept la vizita in fiecare week-end si 2 vacante din 4.recent fostul sot a inceput sa ma insulte prin mesaje:((,iar copilul il bulverseaza prin telefoane,in ce fel:o intreaba cu cine se afla ea in casa,ce fac eu,ii spune sa nu i se adreseze altei persoane cu "tata",o suna in timpul saptamanii si o intarata ca o ia la el,acesta stiind ca programul lui este sambata si duminica.prin aceste telefoane copilul il bulverseaza,nu mai stie ce sa faca,zice ca vrea la tati si incepe sa planga.nu stiu ce sa mai fac sa ii fie bine copilului sa nu aive atat de mult de suferit din cauza lui,iar fostul sot toate aceste neplaceri le pune pe umerii mei.ce ma sfatuiti sa fac?!:(( aaa si inca ceva pensia alimentara nu i-a mai fost virata in contul bancar de cateva luni.
i-am adus la cunostinta ca pana pe data de 15mai sa depuna suma restanta in cont,iar el ca drept raspuns mi-a zis ca poate sa depuna banii si de 5 ori pe an,iar daca vreau in tribunal n-am decat sa ma duc acolo.
nu va lasati intimidata si mai ales nu va transformati in victima. nu aveti nici o vina iar copilul nici atat. mergeti la executor cu conventia. inregistrati toate convorbirile. mergeti la un psiholog cu copilul (riscul dezechilibrului la un copil in aceasta situatie nu este de neglijat), apoi faceti plangere penala pentru rele tratamente aplicate minorului , cereti ordin de interdictie deoarece destabilizeaza si streseaza copilul si pe dv. nu stiu cat veti reusi sa aveti sprijin real dar macar l-ati face sa se gandeasca de doua ori inainte de a va stresa in acest fel. nu va mai victimizati, repet...
Daca streseaza copilul si acest lucru se poate dovedi va puteti schimba numarul de telefon.
Si asa nu mai suna...
Ati rezolva provizoriu problema.
Este bine sa dovediti ca este afectat copilul deoarece sunt instante care pot judeca aiurea astfel de procese si sa considere ca sunteti vinovata ca ati schimbat numarul de telefon si ati interzis accesul tatalui.
Insa, dreptul la telefon se poate considera ca nu il are...pe de alta parte...
Din pacate, astfel de situatii necesita o gandire in detaliu si doar avocatul dvs. ar putea sa analizeze impreuna cu dvs. cum sa procedati deoarece fiecare miscare presupune o alta miscare si tot asa...
Daca el nu deschide proces va puteti schimba numarul de telefon si nu va mai trebuie nici avocat.Dar trebuie sa fiti sigura ca nu va deschide proces.
In principiu ar trebui sa fiu de acord cu fostul sot... In principal, am retinut ca ati divortat pe cale amiabila in fata unui notar public( care a consemnat si faptul ca, tot pe cale amiabila, fostul sot a convenit ca minorul rezultat din casatorie sa va ramana spre crestere si educare!). A fost o idee foarte buna atunci, dar, din pacate asa se intampla in general, apar discutii ulterioare din varii motive-inventate sau nu- copilul sufera in acest caz! Sunt multe cai de a rezolva acest diferend artificial, pana la urma, unul ar fi sa sesizati acea DGASPC din zona de domiciliu, sa spuneti adevarul in sensul ca sa fie invitat si tatal copilului la discutie, o a doua cale ar fi instanta civila, despre a treia cale nici nu vreau sa amintesc. Recomand multa decenta intre partile aflate intr-un asa-zis conflict dupa despartire, tinand cont de faptul ca partile sunt parintii unui copil...din fericire si pentru unul si pentru celalalt!