avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa divort- neintelegeri cu celalalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa divort- neintelegeri cu celalalt parinte

buna ziua,am divortat anul trecut la notar prin acordul ambelor parti cu un copil minor(6ani),in urma divortului copilul a ramas la mama(la mine),iar tatal are drept la vizita in fiecare week-end si 2 vacante din 4.recent fostul sot a inceput sa ma insulte prin mesaje:((,iar copilul il bulverseaza prin telefoane,in ce fel:o intreaba cu cine se afla ea in casa,ce fac eu,ii spune sa nu i se adreseze altei persoane cu "tata",o suna in timpul saptamanii si o intarata ca o ia la el,acesta stiind ca programul lui este sambata si duminica.prin aceste telefoane copilul il bulverseaza,nu mai stie ce sa faca,zice ca vrea la tati si incepe sa planga.nu stiu ce sa mai fac sa ii fie bine copilului sa nu aive atat de mult de suferit din cauza lui,iar fostul sot toate aceste neplaceri le pune pe umerii mei.ce ma sfatuiti sa fac?!:(( aaa si inca ceva pensia alimentara nu i-a mai fost virata in contul bancar de cateva luni.
i-am redus convorbilrile telefonice cu copilul mai exact are acces intre orele 16-18.daca suna in acest interval bine,daca nu telefonul se inchide.fetita are telefon separat,nu vb. de pe telefonul meu tocmai pt a evita discutiile contradictorii cu el,dar este supravegheata de mine in timpul convorbirii,iar ce priveste pensia alimentara astept pana pe data de 15 sa vedem ce are de gand.
D-le Tudorian copilul este cu domiciliul la mine,spre crestere si educare ambii parinti sunt obligati sa contribuie in egala masura,daca el plateste o pensie alimentara asta nu inseamna si nu ii da nici dreptul sa imi streseze copilul sau sa nu se implice in educatia ei.mi se pare normal ca eu sa ma implic mai mult in educarea ei pt ca majoritatea timpului il petrece cu mine,dar si tatal are partea lui de responsabilitate in educarea acesteia.nu are nici un drept sa ma denigreze in fata acesteia.a si nu am inteles partea cu "in principiu ar trebui sa fiu de acord cu fostul sot"
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Mie imi pare corect cum ati procedat insa depinde si cum gandesc instantele de dreptul familiei...
Dupa parerea mea ii puteati reduce cu totul accesul la telefon daca exista riscul sa fie afectat minorul insa ar fi nevoie si de o evaluare psihologica.
Puteti face evaluarea psihologica si de a doua zi sa interziceti accesul la telefon.
Puteti si sa deschideti proces pentru limitarea procesului de vizita sau in functie de varsta copilului sa se desfasoare doar in prezenta dvs.
Supravegherea asta a copilului cand vorbeste la telefon cu celalalt parinte ioi poate crea traume, nu numai stres. Nu e tocmai ok. Puteti limita convorbirile, puteti spune copilului ca vorbeste cu tatal numai daca vrea, daca are chef, daca nu e obosita... dar sa o supuneti acestui chin, nu vad bine pentru ea.
Poate ajuta o discutie cu copila, nu retin ce varsta are.
evident ca o convorbire telefonica cu un parinte ostil trebuie supravegheata, nu neaparat in sensul "ai grija ce vorbesti sau mai bine zis ce asculti" ci pentru a stopa eventialele derapaje de la norme ale parintelui respectiv. oricata dorinta ar avea un copil sa vorbeasca cu celalalt parinte, lucru absolut normal, in momentul in care acesta in mod repetat nu face altceva decat sa incerce sa "otraveasca" mintea si sufletul minorului, nu vad de ce nu s-ar incerca pe orice cale stoparea acestor asa zise legaturi parentale. prin definitie un parinte nu poate si nu trebuie sa faca rau copilului, deci daca dorinta de a se razbuna pe celalalt fost sot este mai puternica decat dragostea pentru copil, atunci.. binele copilului primeaza. multa discutie pentru solutii poate dure dar necesare. cereti restrictionarea celuilalt parinte in tot ce inseamna legaturile cu minorul. faceti toate demersurile asa cum ati fost sfatuita. in fond linistea copilului este mai importante decat orice alte considerente umanitare, etc.
supravegherea mea telefonica de fata cu copilul nu consta in faptul de a-i atrage atentia la ce vorbeste cu celalalt parinte,nu,nici vorba, copilul spune ce simte,nu sa fie luat la intrebari si a o aduce in stare sa minta fostul sot tocmai pt a evita o intrebare deranjanta pt. copil urmata de o alta intrebare.fetita are 6 ani

Alte discuții în legătură

Copilul meu este abuzat emotional de catre tata eleny_paduraru eleny_paduraru Buna seara! As dori un sfat in legatura cu o problema pe care eu personal o consider extrem de grava. Copilul meu - care acum are 11 ani si care imi este ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie julieta1 julieta1 Bună ziua, am un copil de 15 ani , cu care nu mă mai pot înțelege sub nici o formă. Problemele au ajuns într-un stadiu grav, cu amenințări...etc. ... (vezi toată discuția)