avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovinieta, rovinieta mea fiind ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovinieta, rovinieta mea fiind valabila!

Buna ziua,

Am primit amenda pentru lipsa rovinieta valabila! Eu am platit rovinieta pentru intregul an!

Cum sa procedez, sa platesc jumatate in 48 de ore si apoi sa-i dau in judecata, sa fac plangere penala pentru neglijenta in serviciu? Acesti oameni de la CESTRIN ne pun pe drumuri degeaba!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 10 Mai 2013
in cazul amenzii in cauza mai mult ca sigur politistul nu este vinovat NU EL O APLICA cei de la andp
Stie cineva ca politia da amenzi la rovineta?
Incepând cu data de 01.10.2010, poliţiştii rutieri aplică sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.15/2002, privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificările şi completările ulterioare, numai după interogarea aplicaţiei informatice a CNADNR S.A., care atestă/infirmă achitarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România pentru fiecare vehicul verificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute? Katiusha Katiusha Poate sa ma ajute cineva? Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Competenta politistului rutier calin_dtb calin_dtb In cazul unei persoane fizice politistul rutier (de comuna) are in competenta sa temeiul legal pentru a sanctiona lipsa rovinietei auto ? X-( (vezi toată discuția)
Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)