avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca tripla pentru tinerii sub 35 de ani
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca tripla pentru tinerii sub 35 de ani

Dupa cum se stie, societatile de asigurari practica discriminari pe criterii de sex, locatie si/sau varsta in privinta politelor de asigurare RCA.
Daca locuiesti in mediu rural, ai RCA mai ieftin desi poti circula in mediu urban si sa produci acolo accidente.
Femeile au RCA mai ieftin decat barbatii, desi multe accidente sunt produse de catre sau din cauza femeilor, batranii au RCA mai ieftin pe motiv ca tinerii fac mai multe accidente.
Am sesizat consiliul de combatere al discriminarii si acesta mi-a raspuns ca nu se pot sesiza din oficiu.
Pentru asta este nevoie de petitie expresa din partea unor persoane fizice sau juridice indreptata inpotriva uneia sau alteia dintre societatile de asigurari.
Din acest motiv va solicit sa formulati individual cereri pe adresa consiliului si sa semnati petitia, poate astfel vor putea avea suficiente sesizari nominale.


ce ar trebui facut?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:47, 11 Mai 2013
Incepeti cu o sesizare la CSA, de la care probabil veti primi un raspuns legat de modul in care asiguratorii stabilesc marimea primelor, pe baza statisticilor producerii daunelor, ca fundament de incadrare a gradului de risc, functie de criteriile enumerate de dv. si in consecinta modul de stabilire actuariala, al diferentierii primelor anuale.(au si obligatia de a comunica acest lucru catre CSA)
Este singurul respondent autorizat, care reglementeaza prin norme acest produs, iar parerile personale/subiective nu sunt luate in calcul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat se poate tergiversa pe casco? Ion53 Ion53 Buna ziua!As vrea sa stiu cat de mult se poate tergiversa un dosar de dauna pe casco,tinand cont ca in conditiile generale ale contractului de asigurare scrie ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto in functie de varsta daedalus daedalus ati putea va rog sa-mi spuneti in baza carei legi se platesc asigurarile auto in functie de varsta? si la fel exista o lege care stabileste cuantumul ... (vezi toată discuția)
Discriminarea la incheierea politei rca catalinliviu catalinliviu Buna ziua, Astazi am aflat cu stupoare noua legislatie in materie de RCA. Am transcris dreptul de proprietate al unei masini care fiica mea in varste de 24 ... (vezi toată discuția)