avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat casatorie dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat casatorie dupa divort

Buna seara,

Sunt divortata de 4 ani si ma aflu in situatia de a ma recasatori insa cu un cetatean elvetian.
Am furnizat Oficiului de Stare Civila elvetian o serie de documente printre care sentinta irevocabila si definitiva de divort, original apostilat plus traducere legalizata apostilata, adeverinta de celibat original apostilata precum si traducere legalizata, certificat de nastere apostilat tradus si legalizat precum si alte documente.

Pentru a-mi demonstra statutul de persoana divortata, Oficiul elvetian imi cere si vechiul certificat de casatorie. Cum Dumnezeu pot sa-l obtin in conditiile in care originalul l-am depus la dosarul pentru intierea divortului??
Se elibereaza asa ceva? Eu stiu ca acel certificat de casatorie e anulat.
Mentionez ca divortul a avut loc in Romania, am fost casatorita cu un cetatean roman eu insami fiind romanca.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
GEORGE STAHIESCU, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:16, 2 Octombrie 2021
Va multumesc tuturor pentru informatii. Intr-adevar, am imputernicit-o pe mama care s-a prezentat la Oficul de Stare Civila unde i s-a eliberat un certificat de casatorie similar cu originalul doar ca este stampilat diferit. Stampila poarta mentiunea ca aceasta casatorie s-a desfacut iar eu am revenit la numele dinaintea casatoriei.

O zi frumoasa

E bine ca ati rezolvat. Fiti sigura ca alta solutie nu aveati.
AVLIL a scris:

Am obtinut extrase de uz oficial... hmm... uneori aratam ca am dosare in care ma intereseaza, alteori nu. Mersi de info, o sa caut.


Art. 69 din Legea 119/1996 rep.
(1) La cererea scrisa a Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, a instantelor judecatoresti, a parchetelor sau a politiei, se pot transmite extrase pentru uz oficial, insotite de copii ale inscrisurilor care au stat la baza intocmirii actelor de stare civila, iar pentru motive temeinice, la cererea serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor, a oficiilor de stare civila din cadrul primariilor unitatilor administrativ-teritoriale unde nu functioneaza serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor, a unitatilor din sistemul de ordine si siguranta publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a institutiilor responsabile cu asistenta sociala si protectia drepturilor copilului, precum si a notarilor publici, se elibereaza gratuit extrase pentru uz oficial de pe actele de stare civila aflate in arhiva proprie.
(2) Prevederile alin. (2) se aplica si in cazul solicitarilor adresate directiilor judetene si a municipiului Bucuresti ale Arhivelor Nationale, pentru actele aflate in pastrarea acestora, cu respectarea dispozitiilor art. 10 alin. (3).
Nu scrie niciunde ca se poate elibera persoanelor fizice, credeti-ma pe cuvant. Probabil dvs. ati solicitat extras in numele institutiei, asta este cu totul altceva. Bine acum putem sa o luam si altfel, sunt functionari...si functionari.:rtfm:
Da, stiu asta, in baza aia faceam cererea... :D dar aratam ca eu fac demersul si imi trebuie in fata instantei X conform art., din legea. Nu stiu daca ma fac inteleasa. Stiu ca extrasul se foloseste in acest fel, doar ca le-am facut ca persoana fizica tot pentru uzul lor oficial. Nu personal.
Le-am facut ca avocat al persoanei fizice Y.
Iar la arhivele nationale, au facut partile singure... cred ca am facut si pentru "apararea unui interes eventual in justitie", dar ar trebui sa caut cererile, daca le mai am electronic, nu retin.
Problema este ca nici macar o singura data nu am primit refuz. E drept, chiar le foloseam oficial si, de regula, depuneam dovezi in sensul asta.
In cazul doamnei, cu o cerere si o dovada a faptului ca i se solicita actul de casatorie in fata autoritatii Z din Elvetia, cred ca putea obtine. Ca sa ramanem ontopic. :p
Nu d.soara, o persoana fizica nu poate obtine conf. legislatiei in vigoare un extras uz oficial, eventual obtine o adeverinta anexa 9, din care rezulta ca exista inregistrarea, eventual cu mentiuni, dar un extras nu. Dovada ca daca vrei exista solutii legale a fost faptul ca a primit certificatul dar cu mentiuni, asa cum e firesc, conf. Legii 119/1996 rep. cu privire la actele de st.civ.
Am inteles punctul dv., nu inteleg de ce va suparati; nu se poate si am obtinut. Din cauza acestor experiente trecute, parerea mea e cea de mai sus.
Sper sa nu va supere, avem doar pareri diferite, fiecare foloseste legea cum ii serveste mai bine interesului propriu sau al clientului.

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de casatorie dupa un divort Rodi111 Rodi111 Buna seara . Pentru obtinerea cetateniei un Franta se cere certificatul de casatorie in original. Sunt divortata din 2003 si actul original à fost depus la ... (vezi toată discuția)
Acte de stare civila pipipo pipipo Buna seara, Care e procedura pentru obtinerea unui original al certificatului de casatorie cu mentiunea divortat? Unde ma pot adresa? De cat timp ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)