avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Pret neobisnuit de scazut
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Pret neobisnuit de scazut

La o procedura de cerere de oferta online cu etapa finala de licitatie eletronica au intrat in etapa de licitatie electronica 8 ofertanti. Dupa finalizarea licitatiei doi dintre ofertanti au pret neobisnuit de scazut in conditiile legii. Ei au scazut preturile de la 38.800, respectiv 33.000 euro la 3.700, respectiv 4.500 euro. Exista vreo reglementare legala care sa impuna un procent maxim de scadere a pretului? Mi se pare foarte exagerata diferenta. Din 8 ofertanti, cea mai mare a fost 10.450 euro fata de val. estimata de 38.900 euro (pt. proiectare drum 6 km).

Sa fi fost val. estimata supraestimata?...
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
ibitza78, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:00, 9 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Am avut prilejul in care am vazut si situatii hilare, precum cea spusa de BODEALEX, in care au incurcat moneda. In cazul asta cele 2 oferte trebuie respinse.
Indiferent de situatie, aveti obligatia sa solicitati clarificari privind justificarea pretului deosebit de scazut, inainte de orice decizie. Daca cereti clarificarea corespunzator si analizati temeinic raspunsurile, de regula iese la suprafata eventuala incercare de "teapa".
Oricat ar fi fost de supraestimata valoarea, nu cred ca a fost de 10 ori mai mare. In plus, si ceilalti 6 ofertanti ar fi putut reduce la un nivel apropiat daca ar fi fost posibil tehnic si financiar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cu 85%? Jurist TM Jurist TM Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut teodor82 teodor82 Buna ziua. In cazul in care oferta financiara pentru o licitatie este mai mica decat 85% din valoarea estimata a contractului, ofertantul care a inaintat-o ... (vezi toată discuția)
Licitaþie Katri Katri Am participat la o licitaţie publică – cerere de ofertă - unde criteriul de atribuire era preţul cel mai scăzut. Licitaţia a fost câştigată de ... (vezi toată discuția)