avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Acord de mediere - una dintre parti s-a razgandit
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Acord de mediere - una dintre parti s-a razgandit

Buna ziua,
avem un acord de mediere, iar una din partii nu mai este de acord cu el. Cum prodedam acum? Se mai tine cont de acel acord? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
IRINA38, utilizator
Cel mai recent răspuns: Username33 , utilizator 18:25, 14 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Se poate merge in instanta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna ziua,
instanta mai tine cont de acel acord? Multumesc!
DA!
Este o recunoastere a situatiei de fapt.
Dacă acordul de mediere a fost încheiat prin liberul consimţământ al părţilor, nicio parte nu mai poate pretinde că nu este de acord cu el . Acordul de mediere cuprinde convenţia părţilor , iar convenţia este ,,legea ,, părţilor. Acordul poate fi prezentat instanţei pentru validare sau notarului , spre autentificare şi apoi poate fi pus în executare.
ART. 58 din Legea 192/2006
(1) Când părţile aflate în conflict au ajuns la o înţelegere, se poate redacta un acord scris, care va cuprinde toate clauzele consimţite de acestea şi care are valoarea unui înscris sub semnătură privată
Art.59 (2) Părţile acordului de mediere se pot înfăţişa la instanţa judecătorească pentru a cere, îndeplinind procedurile legale, să se dea o hotărâre care să consfinţească înţelegerea lor.
Hotărârea prin care instanţa încuviinţează înţelegerea părţilor se dă în camera de consiliu şi constituie titlu executoriu în condiţiile legii

Alte discuții în legătură

Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Efectul juridic al acordului de mediere sorin2009 sorin2009 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este efectul juridic al documentului prin care se finalizeaza procesul de mediere. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Mediere valabila? bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara Bunica mea a fost la mediator in legatura cu cateva terenuri pentru o intelegere amiabila. S-au inteles au semnat actele la mediator, dar a ... (vezi toată discuția)