avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Studii la facultati autorizate dar neacreditate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Studii la facultati autorizate dar neacreditate

Buna ziua! Muncesc in strainatate cu contract legal,studiez in Romania primul an FR la o universitate care este doar autorizata pe domeniul meu-contabilitate-.Sunt alte ramuri in care facultatea e si acreditata.Cum studiez la distanta,intentionez sa fac si un master dupa 3 ani,dupa care recunoasterea titlului de studiu in strainatate. Acum am aflat din pacate ca o facultate neacreditata,ci doar autorizata-Universitatea Danubius Galati-pe anumite ramuri nu ofera o diploma recunoscuta in Europa cel putin.Ce solutie as avea,in afara de a accepta ca am invatat un an degeaba?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sabrina__cr , utilizator 17:59, 9 Mai 2013
O facultate autorizata este o facukatte care are dreptul sa sustna cursurile pentru acea calificare contabilitate singura diferenta fata de o faculatte acredita este ca in aceasta nu se poate sustine examenul de licenta examenul de licenta putand fi sustinut numai intr-o universitate acreditata ,probabul acea facultate are ramuri acredtate a specialitatii in care studiati dvs sau are contract cu o universitate care are acredita acea specializare ca atare acolo se va sustine examenul de licenta . ce trebuie sa va assigurati dvsd este ca aceasta faculatte pe care o urmati sa fie sigur autorizata sa desfasoare cursuri daca este atunci nu este nicio problema examenul de licenta urmand sa se sustina fie la o alta universtate fier aceasta sa obtina intre timp acreditatrea pt a sustine ex de licenta in cadrul ei .
In caz ca nu este autorizata sa desfasoare cursuri aceasta universiatte da ati perdut un an de studiu dar in acerst caz va puteti adresa instantei pentru recuperarea a banilor platiti pt acel an .Puteti afla daca aceasta faculatte este autorizata de pe site ministerulu educatiei .
O zi buna
Solutie la ce? Sa va transferati, sa va recuperati banii sau la ce?
Cand v-ati inscris nu v-ati interesat daca este acreditata sau nu? Ati fost pacalit?
Va puteti transfera la o alta facultate acreditata dupa ce terminati anul I .. asta poate fi o solutie. In felul acesta nu ati pierdut anul.
e si asta o idee oricum fiind autorizata anul este cotat ca facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Spiru haret Plesa Narcis Plesa Narcis Ieri 14.07.2009, MECI a publicat 2 liste cu specializarile si formele de invatamant acreditate sau autorizate provizoriu din cadrul Universitatii Spiru Haret, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! m.am înscris astăzi la facultatea centrul internațional ... IULIANA26. IULIANA26. Bună ziua! M.am înscris astăzi la facultatea Centrul Internațional pentru învățământ Superior \"Tehnoeconomia Europeana\", dar tot astăzi am ... (vezi toată discuția)