avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru parasirea tarii cu un autovehicul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru parasirea tarii cu un autovehicul care nu imi apartine

Buna ziua,
As vrea sa stiu care sunt actele necesare pentru a putea parasi tara, (e vorba de o tara non UE) cu un autoturism care nu imi apartine? notarii mi-au dat varianta cu contractul de comodat, dar stiu ca pana nu demult se faceau si procuri la notar pentru asa ceva...ce variante am?
stiu ca notarii ar lua cat mai multi bani pt cat mai putin...

va multumesc
Daca politia de frontiera vrea procura nu iese fara procura.
Nu conteaza ca este frontiera de est sau de vest.
Notarul trebuie sa ii faca actul ca sa iasa din tara si nu ca sa se judece cu politia de frontiera.

Oricum ar fi este clar ca este comodat din punct de vedere juridic chiar daca actul va fi numit de notar procura...pentru ca asa vrea politia de frontiera.
Nu acesta este lucrul important pentru cel care vrea sa iasa din tara...
El vrea sa iasa din tara si atat...neinteresandu-l cum se numeste actul juridic care oricum este comodat...
Se iese cu comodat pe unde doriti dvs. :D
Si procura este de fapt tot comodat daca are natura juridica de comodat conform a ceea ce scrie in act.
Aveti dreptate!:yes:
Ideea e ca nu e procura si dvs ca avocat stiti Bine acest lucru... :)

Dar daca doriti dvs sa aveti ultimul cuvant...va las ca intotdeauna... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare iesire cu masina tatalui din tara dunhill11 dunhill11 Tatal meu locuieste in alta tara dar masina lui e la mine cu toate actele acesteia. Vreau sa plec din tara dar nu stiu daca am neaparat nevoie de procura sa ... (vezi toată discuția)
Procura auto pentru bulgaria! Vicktoras Vicktoras Doresc sa plec in concediu cu masina socrului meu in Bulgaria. Imi este necesara procura? Cat costa? (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar fara persoana imputernicita (iesire auto din ro) kvremus kvremus Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din ... (vezi toată discuția)