avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz restructurare post

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura acestuia, perioada de preaviz se poate micsora, fiind de 5 zile lucratoare ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 1 Iulie 2013
daca se ponteaza absent nemotivat, nu ar trebui sa fac si suspendarea activitatii art. 51 (2), iar suspendarea sa prelungeasca preavizul ?

daca se ponteaza cu absent nemotivat, il afecteaza pe salariat, in sensul ca nu i se va acorda somaj ?
Nu este obligatorie suspendarea c.i.m. in baza art.51 alin.2 C.mun.. Suspendarea contractului individual de munca in acest caz este o facultate pentru anfajator, iar nu o obligatie.

Codul muncii prevede ca, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
imi puteti da un raspuns si la a 2 intrebare !

multumesc anticipat!
Nu-l afecteaza daca indeplineste conditia stagiului minim de cotizare : minim 12 luni de stagiu de cotizare in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii actelor la somaj.
Va rog sa-mi mai spuneti daca unui angajat i s-a dat preavizul de restructurare post, ultima zi de preaviz fiind 28.06.2013, ar trebui cu data de 29.06.2013, sambata, sa-i inceteze contractul, dar societarea nu mai vrea sa-i inceteze contractul de munca ? e vre-o problema daca societatea nu mai tine cont de preaviz , salariatul lucrand in continuare ?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinare in preaviz laura-jurist laura-jurist buna ziua pe perioada de preaviz, unui angajat i se poate face cercetare disciplinara pentru absente nemotivate? se poate ca angajatorul sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca si demisie ulterioara Antimis Antimis Am fost demis [u]nemotivat,[/u] pe criteriul necorespondentei profesionale (art. 61 alin. d) din Codul Muncii). Contractul Individual de Munca a incetat pe 15 ... (vezi toată discuția)