buna ziua,sunt angajat de 3 luni la o firma agricola ca agent paza noapte de noapte de 2 zile am fost "pus"pe tractor fara prea multe explicatii,iar cand am intrebat de salar daca se mareste am fost trimis acasa,intrebarea mea e ce obligati am fata de firma si cu ce litera trebuie sami desfaca contractul de munca atat timp cat eu nu am refuzat sa lucrez ca paza si nici ca tractorist ci am fost trimis acasa va rog sami dea cineva un raspuns cat mai curand multumesc
Nu semnati nimic, daca plecarea din firma nu e initiativa dvs. Dupa cum v-am spus anterior prezentati-va zilnic la lucru pana va da o decizie de incetare a CIM. Dupa ce ati primit-o sa ne comunicati si noua pe forum.
am vorbit de 2 ori la telefon cu seful meu nu cel care m-a trimis acasa ci celalalt fiind 2 asociati iar acesta mia spus ca o sa vorbim ca o sa ma sune...problema e ca paza faceam noaptea,iar in ziua cand am fost trimis acasa am fost trimis de pe tractor normal daca un om e trimis acasa e dat afara sau asa e logic nu neam certat,daca is dat afara normal ar fi 15 zile parca sa fiu platit sau nu?in c.i.m.parca 15 zile sau 20 lucratoare trebuie anuntat angajatul sau angajatorul in cazul ca vrei sa pleci.luni o sa merg sa fac cererea pentru o copie a deciziei de incetare a c.i.m multumesc de lamuriri
Preavizul se acorda in cazul demisiei sau al concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului ori pentru necorespundere profesionala sau inaptitudine fizica si/sau psihica.
In alte situatii nu se acorda preaviz.
adica art 61 lit d necorespunderea postului ca celelalte nu ar fi cazul dar in ziua de azi nimic nu e clar.o alta problema ce nu o stiu e ca c.i.m.trebuie sa se desfaca din data din care am fost trimis acasa(logic)dar daca mil baga sub "nas"cand ma cheama la firma il semnez sau nu?pentru ca restul banilor doar la sfarsitul lunii se dau.normal necorespunderea postului asta ar fi la mine acuma o sa vad.o a 2a intrebare ar fi in cazul in care imi desfac c.i.m.cu ceva litera ce nu are nici o treaba cu cazul meu ce fac?ma adresez i.t.m.?sau numai bani cheltuiti prin tribunale?ma scuzati ca pun atatea intrebari nu am fost inca dat afara si sunt putin ingrijorat cu patronii din ziua de azi ca se scot intotdeauna basma curata multumesc
buna,am scapat pana la urma cu un drum la itm unde am aflat ca sunt angajat si in data de 06.06.2013 cand eu defapt din 10 am fost dat afara,apoi conducerea firmei mia dat salariul intreg pe o luna numai sa-mi fac demisia mai am de asteptat dupa decizia de desfacere a cim asta e Romania te dau afara patronii din ziua de azi apoi eventual iti dau ceva in plus numai sa-ti faci demisia de bunavoie.multumesc de lamuriri !!!