avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea la munca intr-o firma in faliment redeschisa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea la munca intr-o firma in faliment redeschisa sub un alt nume

Am terminat concediul de crestere copil i iar firma a intrat in faliment( sub aceeasi sigla si-au deschis o firma noua si au trecut toti angajatii pe noua firma). In cazul in care nu ma mai primesc #-o logic se mai da preaviz ceva? La un salariu compensatoriu nu cred ca mai pot sa ma astept...
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:23, 26 August 2013
Cred ca in acest caz e vorba de o noua societate comerciala, chiar daca functioneaza in acelasi spatiu. In aceasta situatie, fiind vorba de o persoana juridica noua, nu aveti cum sa va intoarceti la lucru.
Daca cealalta firma, pe care sunteti angajata, a intrat in faliment atunci ar fi trebuit sa vi se desfaca CIM. Trebuia sa primiti un preaviz de 15 zile lucratoare.
In ce priveste salariul compensatoriu acesta se acorda doar daca este prevazut in CCM la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu dorcea alina dorcea alina buna ziua.as dori sa stiu daca beneficiez de salariu compensatoriu avand in vedere ca in cim nu este specificat acest lucru si firma nu are ccm (vezi toată discuția)
Concediere abuziva? anjinsan anjinsan Buna Ziua, Un angajat, la revenirea din concediu, este anuntat de catre diretorul de zona, ca, incepand cu data de 01.09.2010 postul sau de director de ... (vezi toată discuția)