avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am inregistrat un SRL, ce fac mai departe ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am inregistrat un SRL, ce fac mai departe ?

Buna ziua !

Dupa obtinerea CUI de la ONRC, cu el in mana acum, ce fac mai departe ? Trebuie mers la Administratia Financiara de sector sa mai declar si acolo ceva ?

Trebuie sa cumpar niste registre, tot de acolo ?

Sa-mi spuna cineva care e la curent cu astea, nu ce se cerea acum 2 ani, sa umblu de nebun si sa aud apoi: " astea nu trebuiau ...".

Am vazut ca unele acte privind administratia fiscala le-a facut chiar ONRC.
Cel mai recent răspuns: dan_popa40 , utilizator 08:49, 17 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~


Trebuie sa mergeti la adm financiara pentru a achizitiona registrul unic de control care trebuie apoi legat si inregistrat. Mai aveti de completat declaratia 010, daca optati pentru platitor TVA sau nu,s.a. Toate acestea vi le vor spune la adm financiara.
Puteti de asemenea sa adresati un e-mail adm financiare de care apartineti la sectiunea asistenta contribuabili.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Buna ziua,

Dupa ce ati infiintat societatea trebuie sa va cumparati registrele obligatorii:
Registrul unic de control
Legea nr. 252/2003 a instituit obligativitatea persoanelor juridice, inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertulu, de a tine un Registru unic de control.
Registrul unic de control are ca scop evidentierea tuturor controalelor desfasurate la contribuabil de catre toate organele de control specializate, in domeniile: financiar-fiscal, sanitar, fitosanitar, urbanism, calitatea in constructii, protectia consumatorului, protectia muncii, inspectia muncii, protectia impotriva incendiilor, precum si in alte domenii prevazute de lege.
Registrul unic de control se elibereaza, contra cost, de directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social comerciantul, pe baza copiei de pe certificatul de inregistrare, delegatie si copie de pe cartea de identitate a delegatului.
Potrivit Legii nr. 252/2003, contribuabilii nou-infiintati sunt obligati ca, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii, sa achizitioneze registrul unic de control.

Registrul Unic de Control se achizitioneaza atat pentru sediul social cat si pentru fiecare punct de lucru in parte.

Registrul de Evidenta Fiscala
Este obligatoriu pentru firmele platitoare de impozit pe profit. Trebuie achizitionat in termen de 30 de zile de la inregistrarea firmei ca platitoare de impozit pe profit, de la Administratiile Financiare de care apartin firmele cu sediul social. Este obligatoriu doar pentru sediul social.

Facturier, chitantier nu este obligatoriu sa existe in format pe hartie, se pot emite dintr-un soft specializat.Nici registrul de casa nu este obligatoriu sa fie pe format de hartie , poate fi tinut cu ajutorul softului, dar este obligatoriu de completat de cate ori exista miscari.

Apoi mai trebuie sa aveti:
- registrul jurnal,
- registrul inventar

Dupa infiintare, in functie de vectorul fiscal, se fac anumite declaratii:

In functie de optiunile firmei la infiintare, o societate are urmatoarele obligatii declarative:
- declaratia 100 trimestriala privind obligatiile de plata la bugetul de stat;
- declaratia 101 anuala privind impozitul pe profit;
- declaratia 112 declaratie lunara privind obligatiile de plata a contributiilor sociale,a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate;
- declaratia 300 lunara sau trimestriala decont de taxa pe valoarea adaugata;
- declaratia 390 lunara privind achizitiile si livrarile intracomunitare;
- declaratia 392 A anuala privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul precedent ;
- declaratia 392 B anuala privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul precedent;
- declaratia 394 privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national cu termen lunar sau trimestrial in functie de perioada de raportare a decontului de TVA;

In cazul in care societatea are salariati exista obligativitatea depunerii unei declaratii privind salariatii societatii cu datele respective(cod numeric, venituri, impozit pe venit, etc, pana la data de 28 februarie a anului urmator pentru anul incheiat.

De asemenea, in termen de 150 zile calendaristice ale anului urmator se depun situatiile financiare anuale pentru anul incheiat.

Sper sa va fie de folos.
Multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua mefistos mefistos Imi puteti spune va rog daca pentru un site online ce presteaza servicii dedicate persoanelor juridice este necesar infiintarea unui SRL platitor de TVA? Daca ... (vezi toată discuția)
Declaratii la infiintare srl IRR IRR Un SRL-D cu activitate comert online a fost infiintat in luna aprilie 2013 si a optat pentru plata impozitului pe Venit la inregistrarea ONRC. Societatea ... (vezi toată discuția)
Firma noua s.r.l-d ContSters228395 ContSters228395 Am constituit o firma pe data de 21.06.2013(data cand a fost emis cert de inregistrare).SRL -D Va rog sa mi spuneti ce acte sunt nevoit sa intocmesc ... (vezi toată discuția)