avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare

Buna ziua,
In cazul in care sunt concediat si consider ca sunt nedreptatit cum trebuie sa procedez ca sa contest decizia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 4 Ianuarie 2010
Decizia de sanctionare poate fi contestată de salariat la instantele judecătoreşti competente în termen de 30 de zile de la data comunicării.

Competenta teritoriala si materiala-Tribunalul de la domiciliul contestatorului-sectia litigii de munca.
Scutit de taxa de timbru.
Ar fi bine sa va angajati un avocat....el stie cel ami bine cum sa va apare interesul, iar onorariul platit acestuia il recuperati de la angajator sub forma cheltuielilor de judecata.
Buna ,
In cazul in care sediul firmei este in alta localitate (eu "lucrez" la o filiala,punc de lucru) si vreau sa dau in judecata firma , unde se va desfasura procesul? V-a trebuii sa ma deplasez la procese daca se tine in alta localitate?
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

Procesul se va desfasura in localitatea dvs de domiciliu , chiar daca firma are sediul central in alta localitate , dar inteleg ca are o filiala si unde aveti dvs domiciliul.
Cum spunea si dna.Margareta Stanciu , in aceste litigii nu se percep taxe de judecata.
Actionati in termen .


Eiiiiiiiii....nu chiar la instanta din localitatea de domiciul al salariatului, este posibil ca in aceea localitate sa existe doar judecatorie (sau sa nu existe instanta de judecata), ci la Tribunalul din resedinta de judet a salariatului.

Alte discuții în legătură

Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata? costels87 costels87 Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire !!! vladimir.danciu vladimir.danciu Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona in judecata (litigiu de munca) pe fosta patroana unde am lucrat ca sa pot sa-mi recuperez salarul pe ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului Armasoiu Nicolae Armasoiu Nicolae Mi-am incheiat CIM prin demisie fara preaviz in 30 aprilie 2009 si angajatorul refuza sa plateasca lichidarea si concediul. Ce pot sa fac va rog sa ma ... (vezi toată discuția)