avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces castigat /litigiu de munca fara recurs. Cum se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces castigat /litigiu de munca fara recurs. Cum se face cererea de revenire in campul muncii si primirea despagubirilor?

Buna ziua,
In toamna anului trecut am primit decizia de concediere emisa de conducerea firmei la care am lucrat. Am contestat decizia de concediere in instanta. In final am castigat iar firma nu a facut recurs in termenul prevazut. Am solicitat legalizarea sentintei iar in trei zile lucratoare trebuie sa o elibereze. Intrebarea este ce continut va avea cererea de reintegrare pe postul avut anterior si primirea despagubirilor conform sentintei definitive, catre d-nul director al firmei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 22 Mai 2013
Buna ziua,
Am revenit in campul muncii dupa ce am adus la cererea lor acte in copie (C.i, diplome, cazier etc.) dosar medical. Mi s-a prelucrat si NTS-ul, PSI-ul, am dat chiar si un test la final. Mi-au inmanat fisa postului (cu un continut putin diferit de cel ce l-am avut pana atunci) iar de maine intru in ,,tura".
Si totusi intrebarea mea este : care este termenul pana la care trebuie sa-mi fie platite
drepturile salariale pana la reintegrare castigate, conform sentintei?

Va multumesc.
Termenul prevazut de lege ar fi de 15 zile de la data de cand ati depus solicitarea de plata.

Art.261 C.mun. va da dreptul sa formulati plangere penala impotriva angajatorului daca acesta nu a pus in executarea hotărârea judecătoreasca definitiva privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului.
Multumesc. Este vorba de 15 zile lucratoare?
Este vorba despre 15 zile calendaristice si nu de 15 zile lucratoare.
O copie in original a deciziei de reintegrare se comunica salariatului. Pe cealalta copie (ramasa la angajator) salariatul semneaza data si ora la care a primit decizia de reintegrare. Data la care salariatul a semnat pe decizia de reintegrare se considerar data reintegrarii efective pana cand angajatorul trebuie sa-i plateasca drepturile salariale (incepand cu data concedierii).
Instiintarea care v-a fost trimisa nu reprezinta decizia de reintegare si instiintarea angajatorului prin care va comunica sa va prezentati la servici sa semnati decizia de reintegrare.
Deasemenea nu trebuie sa va prezentati la angjator cu un examen medical sau prihologic de la medicul specialist, si nici nu va poate obliga la o testare profesionala, intrucat nu poate fi vorba de nicio intrerupere a activitatii, intrucat aceasta nu exista deoarece decizia de concediere a fost anulata, prin urmare nu si-a produs niciodata efectele, astfel nefiind aplicabile prevederile art. 27 si 28 din codul muncii. In cel mai rau caz trebuie sa aveti avizat atestatul de practicare a meseriei dumnevoastra avizat la zi (daca este cazul).

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat eueleu eueleu Am mai multe intrebari cu referire la angajarea unui fost angajat ncare in urma unei sntinte judecatoresti sa decis repunerea in functie. Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Data reintegrarii efective codulmuncii codulmuncii Unii autori considera ca reintegrarea unui salariat concediat se face printr-o decizie de reintegrare. Altii considera ca aceasta decizie nu este necesara, ... (vezi toată discuția)