Buna ziua,
In toamna anului trecut am primit decizia de concediere emisa de conducerea firmei la care am lucrat. Am contestat decizia de concediere in instanta. In final am castigat iar firma nu a facut recurs in termenul prevazut. Am solicitat legalizarea sentintei iar in trei zile lucratoare trebuie sa o elibereze. Intrebarea este ce continut va avea cererea de reintegrare pe postul avut anterior si primirea despagubirilor conform sentintei definitive, catre d-nul director al firmei.
Va multumesc.
Va multumesc.
Vad ca acest subiect a nascut controverse... ceea e nu e tocmai rau.
Zilele trecute am vorbit cu avocatul care m-a reprezentat la proces. Mi-a spus ca decizia de concediere primita in toamna anului trecut a fost anulata prin sentinta deci mi-a dat de inteles ca aceasta decizie de reintegrare n-ar fi obligatorie. Sper ca am inteles bine. Conform pontajelor am fost reintegrat din 20 ale lunii asa cum s-a specificat pe acea instiintare de a ma prezenta la punctul de lucru... Nu ma pricep la asemenea lucruri de aceea am apelat la acest forum. Sa fac totusi o cerere de a-mi remite o copie a deciziei de reintegrare in munca?
In privinta actelor cerute, a testului si a dosarului mediacal, le-am facut pentru ca nu mai vreau tensiuni in jurul meu. Am avut destul de suferit in lunile cand am fost privat de munca.
Explicati-mi va rog pe scurt ce am de facut de acum inainte?
va multumesc.
Potrivit principiului restitutio in integrum , anularea deciziei de concediere are ca efect reintegrarea dvs incepand cu data concedierii.
In practica, angajatorii emit decizia de reintegrare pe care o comunica salariatului in cauza.
Dvs aceti posibilitatea, conform art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, sa solicitati in scris angajatorului sa va elibereze o copie de pe aceasta decizie.
In termen de 15 zile de la data inregistrarii solicitarii dvs, angajatorul are oblihatia sa va elibereze o astfel de copie.
In caz contrar, puteti sesiza ITM-ul.
Reintegrare salariat
eueleu
Am mai multe intrebari cu referire la angajarea unui fost angajat ncare in urma unei sntinte judecatoresti sa decis repunerea in functie.
Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)