avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Pasi pentru a deveni consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Pasi pentru a deveni consilier juridic

Buna ziua.Am o intrebare in legatura cu profesia de consilier juridic.Tomai am terminat facultatea de drept si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru a deveni consilier juridic.Stiu ca trebuie sa ma inscriu la Colegiul consilierilor juridici dar ce anume presupune asta??am citiT pe site-ul lor despre inscriere, etc, insa colegiul acesta este precum o facultate??Se face inscrierea, cursuri, iar apoi un definitivatul fiind ca licenta???
Si in legatura cu stagiatura, se face inainte de a ma inscrie la acest colegiul, sau dupa ce dau definitivatul??
MULTUMESC ANTICIPAT=D>
Cel mai recent răspuns: Biscuite otravit , utilizator 15:20, 26 Septembrie 2019
Consilier Juridic deveniti daca va angajati la o institutie publica sau privata.CCJ este o asociatie profesionala, nu facultate, unde treptele le dobanditi prin vechime in munca juridica si examene de trecere in etapa urmatoare. Cautati si cititi legea 514/2003
Nu este obligatorie inscrierea in CCJ ... Legea nr.514/2003 prevede :
(1) La debutul exercitării profesiei, consilierul juridic efectuează obligatoriu un stagiu de pregătire profesională cu durata de 2 ani, perioadă în care are calitatea de consilier juridic stagiar.

(2) Condiţiile efectuării stagiului, asigurarea consilierului juridic îndrumător, definitivarea şi celelalte condiţii din perioada stagiului sunt cele prevăzute în legea pentru exercitarea profesiei de avocat şi statutul profesional al acesteia, care se aplică în mod corespunzător.

(3) De asemenea, în ceea ce priveşte definitivarea în funcţia de consilier juridic, pe baza vechimii în celelalte profesii juridice, se aplică în mod corespunzător prevederile Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

(4) Drepturile şi obligaţiile consilierului juridic stagiar sunt cele prevăzute în actul de numire sau în contractul de muncă, inclusiv toate celelalte drepturi ale funcţiei, pe perioada stagiului.
Ideea este ca vei primi legitimatie si insigna, si daca ele iti vor fi cerute de catre instanta le vei avea, in eventualitatea in care vei lucra pentru o institutie.
Diferenta masiva care exista fata de avocat, este ca , tu, ca si consilier juridic poti lucra pentru o persoana juridica, iar avocatul pentru o persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)