avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Declaratie indeplinire criterii - putem fi respinsi ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Declaratie indeplinire criterii - putem fi respinsi datorita lipsei documentelor?

Buna ziua
Am participat la o licitatie prezentand atat documentele cerute cat si declaratie de indeplinire criterii cu conditia ca la solicitarea autoritatii contractante sa prezentam documentele doveditoare.
Acum, daca constata ca ne lipsesc anumite documente, autoritatea este obligata sa ni le solicite conform OUG 34 sau suntem respinsi de la procedura conform art. 36 din HG 925?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: greensea , utilizator 13:29, 13 Mai 2013
Autoritatea contractanta este obligata sa va solicite documentele daca si dvs. ati respectat prevederile art. 11 alin. 4 :"Declaraţia va fi însoţită de o anexă în care ofertantul trebuie să menţioneze succint, dar precis, modul concret de îndeplinire a respectivelor cerinţe - inclusiv, dacă au fost solicitate, diverse valori, cantităţi sau altele asemenea".


Daca asa cum se specifica mai sus, ati respectat declaratia 11 din 925/2006 si ati anexat lista documentelor, cu nr, data, AC nu va va respinge fara sa va solicite clarificari.

In general, pe partea de calificare nu puteti fi respinsi, fara posibilitate de constestare procedura si sanse de castig, pentru ca nu ati prezentat documentele. Daca, in schimb in urma solicitarii de clarificari nu le prezentati, atunci veti fi respins cf art 79 din 34/2006.

Citind mai bine mesajul dumneavoastra, sa inteleg ca ati depus si declaratia de indeplinire a criteriilor de calificare cf art 11 din 925/2006, si ati depus si documentele de calificare? Este super flue, ori una ori cealalta.
In general, daca nu va considerati pe partea tehnica 100% conform, dar totusi sperati :D se depune acea declaratie cf careia indepliniti criteriile de calificare. Ea va permite sa economisiti timp, bani, hartie... :D. In acea situatie AC va verifica conformitatea tehnica, si daca sunteti pasibil de castig, vi se vor solicita si documentele de calificare (sunt cazuri in care nu se solicita toate documentele). Dar declaratia nu inseamna ca nu aveti documentele EG certificatul constatator, de plata a taxelor cu valabilitate de 30 zile, le aveti sau nu le aveti. Nu prea este mister.

In declaratie trebuie sa mentionati ce documente nu depuneti. Ideea este ca acele documente trebuie sa existe.
Faptul ca o parte din ele le-ati si depus odata cu declaratia, nu este nicio problema si nu poate constitui motiv de respingere. Important este sa le aveti si pe restul.
Asa cum v-au spus colegii, oricum nu puteti fi respins fara a vi se cere clarificari. Bineinteles cu conditia sa si indepliniti cerintele solicitate.
Multumesc domnilor pentru raspunsuri
Ideea era ca in cazul in care omit sa depun un document, aceasta declaratie sa ma salveze.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament datat dupa data declaratiei privind cerintele minime de calificare conf.art.11.din hg 925/2006 UngureanuElena UngureanuElena In cadrul unei proceduri de atribuire, la deschiderea ofertelor un ofertant a depus o declaratie privind cerintele minime de calificare conf.art.11.din HG ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale membruEvaluator membruEvaluator Pentru demonstrarea capacitatii de exercitare a activitatii profesionale, s-a solicitat ca operatorii sa detina licenta ANRSC, (clasa 1, 2 sau 3), pentru ... (vezi toată discuția)
Conditii de participare ibitza78 ibitza78 AC are in Fisa de date, dupa fiecare cerinta de calificare, mentiunea \\"[i]Atentie! Vor fi descalificati ofertantii care omit sa prezinte documentele ... (vezi toată discuția)