avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcool in aer de 0.84
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcool in aer de 0.84

Am si eu o problema..in septembrie 2011 am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cu o alcoolemie de 0.84 si in sange 1.50 si 1.30 la a doua proba..a trecut timpu si acum in sfarsit ma chemat in instanta la primu termen ca din cate am inteles nu o sa se termine asa usor..ce pot sa fac acum si la ce sa ma astept?Va multumesc! #-o
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:24, 17 Mai 2013
Buna seara...pe durata termenului de incercare care se compune din 2 ani plus pedeapsa nu aveti voie sa comiteti infractiuni altfel se revoca beneficiul suspendarii pedepsei..
alex67jjy a scris:

Am recunoscut fapta si am regretat in fata judecatorului..Am primit un an cu suspendare si 3 ani nu stiu pentru ce..dar nu este definitiva am inteles ca pot face procurori recurs in termen de 10 zile,mai pot sa patesc ceva?Ce nu am voie sa fac acum un an de zile sau 3 ani?Va multumesc

Este posibil sa nu declare recurs parchetul.
Daca comiteti o noua infractiune veti ajunge la inchisoare
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate-1 an, la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform disp. art.82 c.pen, in total 3 ani.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si este perioada in care pedeapsa va figura in cazierul dvs.
In perioada termenului de incercare aveti obligatia de a nu savarsi o alta infractiune, pentru ca in caz contrar, suspendarea conditionata va fi revocata, iar pedeapsa aplicata pentru noua infractiune nu se va contopi cu cea de 1 an, ci se va aduna, iar executarea va fi una in regim de detentie.
Acesta este si motivul pentru care instanta va atrage atentia asupra disp.art 83 c.pen in dispozitivul hotararii.
Art.83 c.pen.
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
...................................................
Daca nu se va formula recurs in termenul prevazut de lege, hotararea va ramane definitiva la data expirarii termenului de recurs.
In plus, permisul dvs. de conducere se va anula si veti putea sa va prezentati la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Dupa cat timp pot sa imi iau permisu inapoi dupa un an sau dupa 3 ani?Am inteles ca reabilitarea o fac dupa un an!

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)