avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebari

am fost concediat pe motive de reorganizare a firmei, sunt in preaviz. am aflat de la cineva ca angajatorul o sa aduca pe altcineva in locul meu care a cerut un salariu mult mai mic decat al meu. dar persoana respectiva a spus sa nu ii fac probleme cu seful. inainte de a mi se comunica faptul ca voi fi concediat, secretara mi-a spus ca o sa mai vina un baiat si eu voi "zbura". in perioada preavizului, angajatorul a facut nenumarate presiuni asupra mea sa plec sigur. Atat patronul cat si secretara au facut crize de nervi ca sa plec. Eu trebuie sa stau pana se termina preavizul.
Intrebarile mele sunt:
1. Poate angaja in locul meu imediat pe cineva daca pe mine m-a dat afara pt reorganizarea firmei si mi-a scris ca nici nu sunt alte locuri disponibile pt mine?
2. Daca ii dau in judecata, ei mai pot aduce acea persoana care sa ma inlocuiasca?
3. Care e termenul pana la care pot sa-i dau in judecata? Pana la expirarea preavizului?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:42, 3 Martie 2009
Un preaviz se contesta inainte de expirarea lui.
Decizia de concediere se contesta in termen de 30 zile de la data luarii la cunostinta. In decizie se va specifica termenul de contestare.
decizia nu e la mine. am doar o foiae de instiintare ca voi fi concediat. cica nu tb sa vad eu decizia de concediare. unde o pot gasi sa vad ce scrie pe ea? angajatorul refuza sa o dea.
Decizia se intocmeste in 3 exemplare: unul pentru angajator, unul pentru angajat si unul pentru ITM.
Solicitati in scris decizia. Concepeti solicitarea in 2 exemplare, unul la dvs unul la angajator - luati numar de inregistrare pentru a avea dovada in eventualitatea unei reclamatii ulterioare la ITM sau in instanta) si solicitati sa va dea refuzul in scris.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
crimson, utilizator
Eu inteleg ca sunteti in preaviz in prezent, astfel ca este posibil ca decizia sa nu fie inca emisa. Deciziile de concediere se emit dupa expirarea preavizului, in cele mai multe cazuri.
Decizia de concediere vi se va inmana dupa expirarea preavizului. De altfel dvs. trebuie sa semnati pe aceasta decizie ca ati luat la cunostinta si de la aceasta data decurge termenul de 30 de zile in care o puteti contesta.

Alte discuții în legătură

Sunt agajat pe conventie si am fost concediat prin desfiintarea postului! Waterpuff Waterpuff Firma la care lucrez a decis sa ma concedieze pe motivul desfiintarii postului din dificultati economice.Tin sa mentionez ca acum un an eram proaspat absolvent ... (vezi toată discuția)
Concediere din initiativa angajatorului prin desfiintarea postului ContSters305382 ContSters305382 Buna ziua, Numele meu este C.D.. locuiesc in jud. Ilfov . Am fost concediata de la locul de munca din initiativa angajatorului, prin desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca ciprian2015 ciprian2015 Sunt angajat la o Societate unde ocup functia de InspectorSSM . Actual sunt in CM dar primesc acasa o notificare prin care ma anunta ca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)