avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara?

Cercetarea faptei de a scoate cheia din contact in timpul deplasarii pe un drum national cu masina de catre pasagerul din dreapta, fapta petrecuta in timpul serviciului, autoturismul fiind de serviciu, credeti ca este de competenta unei comisii de cercetare disciplinara si daca da ajutati-ma sa o incadrez. Mentionez ca suntem institutie publica CCM nostru nu contine decit legislatia in vigoare. Conducatorul autoturismului considera ca i s-a pus viata in pericol lui si celorlalti pasageri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 14 Mai 2013
Fapta a fost savarsita de catre un " pasager" , prin urmare de catre o persoana care nu se affla in exercitarea atributiillor sale de serviciu , care nu avea calitatea de salariat , iar fapta sa nu are legatura cu munca sa.
In aceste conditii, fapta pasagerului nu poate fi incadrata ca si abatere disciplinara .
Acest pasager care a savirsit fapta este si el salariatul nostru, toti cei aflati in masina sunt salariatii nostri, se intorceau de la un punct de lucru.
Exista posibilitatea cercetarii disciplinare a persoanei respective daca este salariatul dvs ...
Asta este ca nu stiu cum sa o incadrez, nu gasesc in codul muncii si nici in Regulamentul intern un articol legat de o savirsirea unei fapte care a pus in pericol viata celor din jur. Cred ca este mai mult o fapta penala decit o fapta care sa fie cercetata disciplinar.
Vedeti daca in reg.intern ar fi fost prevazuta ca abatere disciplinara si incalcarea normelor de comportament .. eu as incadra-o in limitele legii penale, iar obligatia de respectare a legii nici nu trebuie prevazuta in reg.Intern, ia incumba din actele normative in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare nssm ContSters146823 ContSters146823 Fapta de a scoate cheia din contact in timpul deplasarii pe un drum national cu masina de catre pasagerul din dreapta, fapta petrecuta in timpul serviciului, ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara dupa orele de program? Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Daca un salariat comite o fapta prevazuta in ROI si in CCM ca fiind abatere disciplinara, [b]folosind autovehiculele societatii[/b], dar dupa ... (vezi toată discuția)
Nemotivat..... gluten gluten Ce implica si care-i procedura cand un angajat absenteaza nemotivat o zi,de la serviciu ? Lucreaza 12/24 si nu a venit 12 ore .... Multumesc! (vezi toată discuția)