avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... incalcare NSSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

incalcare NSSM


Fapta de a scoate cheia din contact in timpul deplasarii pe un drum national cu masina de catre pasagerul din dreapta, fapta petrecuta in timpul serviciului, autoturismul fiind de serviciu, soferul si toti pasagerii, inclusiv cel din dreapta care a scos cheia din contact soferului, credeti ca este de competenta unei comisii de cercetare disciplinara sau e o fapta penala?. Mentionez ca suntem institutie publica CCM nostru nu contine decit legislatia in vigoare. Conducatorul autoturismului considera ca i s-a pus viata in pericol lui si celorlalti pasageri.

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:44, 16 Mai 2013
Cu siguranta, fapta trebuie cercetata cu toata atentia de catre comisia de disciplina a firmei (in special daca autovehiculul era in miscare) si cel gasit vinovat de gestul respectiv, trebuie sanctionat disciplinar, conform prevederilor din Regulamentul de ordine interioara al firmei (ROI), referitor la deplasarea angajatilor firmei cu mijloace proprii, ale firmei, in interes de serviciu.
In mod normal, in instructiunile proprii ssm pentru sofer, intocmite de catre angajator, ar trebui sa se regaseasca mentiuni legate de utilizarea cheii de contact. Pentru nerespectarea legislatiei ssm (in speta instructiunile proprii ssm), angajatorul poate aplica celui vinovat de producerea gestului, sanctiuni disciplinare, conform mentiunilor din ROI.
Daca pasagerii si conducatorul auto considera ca le-a fost pusa viata in pericol, acestia nu pot fi impiedicati sa faca plangere penala la parchet impotriva celui care a facut gestul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara? ContSters146823 ContSters146823 Cercetarea faptei de a scoate cheia din contact in timpul deplasarii pe un drum national cu masina de catre pasagerul din dreapta, fapta petrecuta in timpul ... (vezi toată discuția)
Sanctionare lucratori pe linie ssm dorintabirta dorintabirta Bună ziua, In cazul în care, un muncitor a incalcat regulile SSM stipulate in Instructiuni, s-a accidentat, iar comisia infiintata prin decizia ... (vezi toată discuția)
Angajat care nu respecta anumite conditii de lucru pe parcursul programului ssa232 ssa232 Exista formulare de procese verbale care se pot incheia, intre angajator si angajat, la inceputul zilei de lucru privind respectarea unor anumite conditii pe ... (vezi toată discuția)