avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Keylogger \\ program Spy
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Keylogger program Spy

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la folosirea unui program de tip keyloggerspy pentru interceptarea (poze, text) activitatii pe skyp a angajatilor. Program instalat de "responsabila" pe perioada cat lipseste administratorul fara informare angajatilor si nici a firmei.


Mentionez ca Id-ul de skype este personal (parola personala) dar folosit si in interes de serviciu. Calculatoarele nu au restrictii, se fac si plati personale (card bancar, parole la alte site-uri, mail, etc).
La sedinta de dupa extragerea discutiilor private intre angajati au fost amenintati cu referat pentru "rautati" la adresa altor colegi.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 19:00, 15 Mai 2013

Corect ar fi fost sa va anunte ca monitorizeaza traficul pe net.
Afirmati ca firma nu stie ca a fost instalat acel program. A reclamat cineva gestul?
Conturile despre care scrieti ar trebui sa fie separate: unul personal si unul pentru a va indeplini obligatiile de serviciu.

Sunt multi angajatori care interzic categoric angajatilor sa foloseasca resursele companiei in interes personal pentru ca se consuma curentul pe care ei il platesc si nu sunt obligati sa ofere din canalul lor de internet, din calculatoarele companiei, cu softurile companiei, pe care le-au platit, mai ales ca angajatii sunt platiti sa faca altceva decat sa discute online sau sa-si rezolve problemele personale.
Unii angajati au fost chiar concediati pentru abateri repetate in aceasta directie.
Sunt interzise si sanctionate si barfele si/sau folosirea unui limbaj necorespunzator - aici intra si barfirea unor colegi sau chiar a companiei pe retelele de socializare sau bloguri (asa procedeaza companiile care se respecta: barfitorii si/sau rautaciosii sunt chiar concediati).

Pentru “socializare online”, pentru plati si altele de gen, angajatul are pauza de masa sau timpul liber.

Aveti dreptul sa cereti angajatorului sa scrie clar intr-un act aditional la contractul de munca daca aveti dreptul (nu dv personal, ci toti angajatii) sa utilizati computerele si in interes personal - astfel nu vor mai exista neclaritati.
In principiu, angajatorul are dreptul sa va interzica utilizarea resurselor companiei in interes propriu si sa va monitorizeze accesarile in retea si sa sanctioneze abaterile de la reguli.

Cititi, eventual, regulamentul de ordine interioara, sa va lamuriti exact ce si cum.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta electronica leia leia Am uitat deschis mail-ul in calcutatorul de la serviciu si una din colege mi-a citit mail-urile fara acordul meu , apoi a povestit si la alte persoane ceea ce ... (vezi toată discuția)
Intimitate la locul de munca iqgeo2015 iqgeo2015 Salutare, Doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa pot verifica daca angajatorul nu imi incalca dreptul la intimitate. Pe statiile de lucru avem ... (vezi toată discuția)
Dezvaluirea parolei folosite la criptarea datelor personale... gluba gluba Intrebarea mea este urmatoarea: [b]In ce conditii o autoritate a statului roman poate solicita dezvaluirea unei parole folosite la criptarea datelor de pe ... (vezi toată discuția)