avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Intocmirea actului constitutiv si al statutului
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Intocmirea actului constitutiv si al statutului

Buna ziua,
Doresc sa stiu cine anume redacteaza actul contitutiv si statutul unei asociatii? Membrii fondatori?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 19 Mai 2016
OG nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii

art. 6
(1) În vederea dobândirii personalităţii juridice, membrii asociaţi încheie actul constitutiv şi statutul asociaţiei, în formă autentică sau atestată de avocat.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut in forma autentica sau atestat de avocat tibix02 tibix02 Buna ziua, Imi puteti spune si mie exact ce inseamna urmatoarea fraza din legea 26/2000: \\"membrii asociaţi încheie actul constitutiv şi statutul ... (vezi toată discuția)
E necesar sa ne reprezinte obligatoriu un avocat? adria_bd adria_bd Buna ziua, Drim sa infiintam un ONG. Am redactat statutul si actul constitutiv sub indrumarea unui avocat. Din pacate, avocatul nu mai este disponibil si nici ... (vezi toată discuția)
Membrii adunarii generale a unei asociatii florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, Exista un numar limita de exemplare in care pot fi redactate actul constitutiv si statutul unei asociatii? In cazul unei asociatii cu 3 membri, ... (vezi toată discuția)