avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum aflu cine a ridicat banii trimisi prin serviciul ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum aflu cine a ridicat banii trimisi prin serviciul de transfer rapid?

cum pot sa aflu cine si cand a ridicat banii de la western union?poate sa ridice si din alta localitate?daca eu am trimis la arad poate sa ridice si din alt oras?
Cel mai recent răspuns: chckcarmen , utilizator 08:39, 21 Mai 2013
Cu "Western" banii sunt trimisi si in principiu pot fi ridicati de oriunde, adica din orice oras in care exista agentii ale companiei.
"Receiver-ul", persoana care primeste trebuie sa se prezinte cu un document de identitate si sa stie MTCN-ul, (Money Transfer Control Number) si sa completeze un formular de primire a banilor.
Intrati pe site-ul lor si este totul explicat.
Acest numar nu trebuie comunicat nimanui pt. a evita eventualele fraude - gen se prezinta cineva cu un card falsificat si cu MTCN-ul si ridica banii. In acest caz compania, care informeza pe site ce trebuie si ce nu trebuie sa faceti, nu poate fi trasa la raspundere d.p.d.v. legal.

In cazul in care banii au fost ridicati in alt oras vi se poate comunica orasul de unde au fost ridicati si data cand au fost ridicati dar nimic in plus. Nu vi se va comunica locatia exacta (agentia) de unde au fost ridicati si nici detalii despre persoana care i-a ridicat pentru se considera ca stiti cui i-ati trimis banii.
Site-ul va avertizeaza de asemenea care sunt eventualele fraude posibile si ca nu trebuie utilizat acest serviciu in scopuri comerciale decat doar daca deschideti un cont ca intrepridere la ei.

"Sender-ul" adica d-v, (persoana care a trimis banii) poate in anumite cazuri de frauda sa reclame la politie. Luati legatura cu "serviciul relatii clienti" corespunzator tarii din care ati trimis si vedeti daca ati respectat condtiile de confidentialitate si daca este cazul rugati persoana de la S.R.C. sa completeze acel formular de reclamatie dupa ce in prealabil ati depus plangere la politie.
Recititi conditiile de pe site. Totul este scris acolo!

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa fac plati prin western union catre o fabrica din china in numele microintreprinderii mele ? lori_ultras lori_ultras Buna seara , mi-am deschis recent o microintreprindere cu activitate vanzare haine pe internet si acum trebuie sa imi cumpar marfa de la fabrica din china ... ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)
Teapa transfer de bani sutz sutz Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata, in urma cu cateva saptamani am primit un email de la o persoana ce lucreaza pentru o anumita companie cum ca se ... (vezi toată discuția)