Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare mama nu a mai facut procesul de partaj.
Tata are dreptul la casa ei ?avand vedere ca tata nu detine nici o proprietate pe numele lui decat masina dar are buletinul valabil 9 ani pe adresa mamei si casa e trecuta pe numele mamei (mentionez ca mama si-a pastrat in continuare numele lui tata),eu stiam ca dupa 10 ani de la divort daca tata nu a cerut partajul a pierdut tot ce e pe numele mamei.
In caz daca se intampla ceva cu mama (persoana cardiaca ,maine o externeaza din spital) casa ramane la mine nu? nu se mai imparte la 3 adica eu tata si fratele meu( mai am un frate vitreg dar el nu munceste nu are nimic trecut pe numele lui si stiu ca daca vrea partea lui trebuie sa ma dea in judecata si nici nu are bani de asa ceva).
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar trebui sa va vada cineva actele. Daca mama are contract de vanzare inainte de casatorie, e bunul ei propriu, iar tata n-are nimic, dreptul lui de creanta fiind dus de mult. Se poate sa aveti un contract de construire pe numele mamei si apoi receptia ap pe numele amandurora, verificati.
Puteti solicita un extras de carte funciara sa vedeti cine e proprietar.. sau daca nu aveti cadastru si intabulare faceti ca va trebuie oricum la vanzare.
Pei mama e proprietar din ce moment e trecut numele ei in actele de la casa si nu e nici un contract de construire pentru ca tot ce e in casa mobila electrocasince sunt cumparate de ea pe numele ei numai ca pe actele de la casa e trecuta numele de fata si acuma pe adresa din buletin e trecut numele lui tata pentru ca si-a pastrat numele lui tata iar actele de la casa sunt din alea vechi de tot de pe vremea lui Ceauceascu undeva prin 70 si nu stiu daca e cadastru si intabulare.Eu asta vroiam sa stiu ca tata nu are nici un drept nu?pentru ca e proprietatea ei casa dinainte de casatorie.
Buna ziua! pana la urma mai are dreptul tata la casa ?dupa ce am spus mai sus ca casa a fost cumparata pe numele ei de fata inainte de casatorie.Va multumesc!
Succesiune
labuta
Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)