avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, sunt angajata la o firma din data de 19.03.2012, in luna octombrie 2012 am ramas insarcinata, am facut un an de munca in 19.03.2013 iar in 28.03.2013 am intrat in concediu medical deoarece am avut ceva probleme cu sarcina, si am mers cu concediu medical pana in data de 28.04.2013 si din 29 a acestei luni am intrat in concediu prenatal. eu am termenul de nastere in 24.06, dar mi s-a comunicat de la firma unde lucrez ca in luna iunie se va inchide firma. Ce trebuie sa fac sa nu pierd indemnizatia pentru crestere copil? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 5 Iunie 2013
Revin cu o intrebare. Documentandu-ma bine in legatura cu firma la care lucrez, am aflat ca are doua puncte de lucru, magazin de mobila, unde lucrez eu ( care este o franciza din italia) si o spalatorie de haine, amandoua pe aceeasi firma. Ea nu vrea sa inchida si spalatoria, vrea sa inchida doar magazinul, asta inseamna ca firma nu se inchide, se inchide doar un punct de lucru. Ce pot face eu in situatia de fata? Va multumesc!
1. Nu va poate concedia in timp ce sunteti in concediu de maternitate si trebuie sa va plateasca indemnizatia pe care o recupereaza in totalitate de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

2. Daca totusi va concediaza va puteti adresa mai intai ITM.
Daca va concediaza va trebui sa va adresati instantei de judecata pentru anularea deciziei de concediere , ITM-ul nu are competenta in a stabili legalitatea sau nelegalitatea concedierii dvs.

Instanta competenta este Tribunalul in raza caruia aveti locul de munca sau domiciliul , iar actiune se depune in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei si este scutita de plata taxelor judiciare.
Buna ziua,

Revin cu o noua problema, sunt amenințată de firma unde lucrez, ca daca nu semnez niste state de plata, bani pe care eu nu i-am primit, doar ca sa aibă ei acoperire, nu-mi fac dosarul pentru crestere copil. Ce pot face in situatia de fata? Pot face o plangere penala? Am sanse de castig? Nu mi se pare normal, sa fiu amenintata, mai ales ca am 36 de saptamanani, si mai am putin si nasc. Starea mea psihica este afectata din cauza problemelor si amenintarilor acestei firme.
Da, va puteti adresa Politiei in acest sens.
Infractiunea de santaj este prevazuta si pedepsita de Codul penal.

Depuneti , in acelasi timp , si o sesizare la ITM cu privire la refuzul angajatorului de a va elibera documentele necesare dosarului pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Salariata gravida, societatea intra in faliment atviorica atviorica imi spuneti va rog ce se intampla daca sunt in prenatal/ postnatal si societatea intra in faliment , concediind toti angajatii?cum se calculraza in acest caz ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata, insa sunt angajata la o firma care da faliment si nu am continuitate pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru ccc bcorinasimona bcorinasimona Buna ziua. Sunt angajata la o firma care de la 1 februarie intra in faliment. Problema e ca eu sunt insarcinata in 27-28 de saptamani iar concediul de ... (vezi toată discuția)