Art.31 alin.1 C.mun.: Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
Art.31 alin.3 C.mun.: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Daca va aflati in perioada de proba puteti face uz de prevederile art.31 alin.3 C.mun. care va da posibilitatea incetarii raportului de munca fara preaviz . Aveti grija ca notificarea venita din partea salariatului, in baza art.31 alin.3 C.mun., exclude posibilittaea acestuia de a beneficia de somaj.
Demisie
edward71
Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)