instanta de fond a dat sentinta :4 ani cu suspendare.la curtea de apel sentinta s-a schimbat in 4 ani cu executare. intrebarea este daca la inalta curte se poate schimba sentinta.(precizez ca victima nu a decedat, nu a fost grav ranita,este in stare fff buna de sanatate).
S-a intamplat in urma cu aprox un an, dupa terminarea unei petreceri organizate intr-un local, in urma unei altercatii cu injuri, intre 2 grupuri, cu tineri avand varste cuprinse intre 19-25 ani. Inculpatii sunt 5 persoane, din care 4 sunt la prima abatere, iar cealalta persoana a mai avut o condamnare cu suspendare. Incadrarea a ramas cea data de politia locala. Victima a avut 50 zile de spitalizare (a avut afectiuni la mana si picior, fiind lovita cu mainile, picioarele, iar inculpatul care a fost la a doua abatere a dat si cu bata). Asa cum am precizat, prima instanta a dat 4 ani cu suspendare celor 4 inculpati, iar celuilalt, fiind la a doua abatere i-a dat 6 cu executare. Curtea de apel a schimbat sentinta, dand celor 4 inculpati 4 ani cu executare, iar cel de-al 5-lea a primit si el la fel. Unul dintre cei 4 inculpati frecventeaza cursurile liceale (el este in cls. a12-a). Are vreo sansa sa i se schimbe sentinta? El a lovit victima cu mainile.
Daca a lovit victima cu mana ar avea sanse la suspendare.
Depinde insa si de tot ceea ce s-a intamplat acolo si care a fost contributia lui concreta si ce rezulta din dosar.
Tentativa de omor
mihaela786
am un frate care este acuzat de tentativa de omor, impreuna cu un alt baiat au batut un barbat mai in varsta , respectivul baiat il acuza pe fratele meu ca ... (vezi toată discuția)