avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... omorul calificat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

omorul calificat

instanta de fond a dat sentinta :4 ani cu suspendare.la curtea de apel sentinta s-a schimbat in 4 ani cu executare. intrebarea este daca la inalta curte se poate schimba sentinta.(precizez ca victima nu a decedat, nu a fost grav ranita,este in stare fff buna de sanatate).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:33, 17 Mai 2013
Dar şi normal că încadrarea trebuie să fie aceea de tentativă de omor calificat şi nu de omor calificat , deoarece victima este în viaţă.
Confrom legii, tentativa se sancţionează cu o pedeapsă cuprinsă între jumătatea minimului şi jumătatea maximului prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată.
Si atunci instanta de fond de ce a respins shimbarea incadrarii daca victima se plimba bine mersi ?
Probabil ca a fost vorba de respingerea cererii de incadrare juridica din tentativa de omor in alta infractiune.
Eu am inteles de la inceput ca este vorba de tentativa de omor si nu de omor consumat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor sau nu? sadkid sadkid Buna ziua , Rog sa ma ajutati cu un sfat... Am un prieten, care in urma cu 3 ani a fost agresat inpreuna cu alte persoane de un vecin un pic ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor ContSters209658 ContSters209658 O prietena a fost acuzata de tentativa de omor. As dori sa stiu daca poate scapa doar cu suspendarea sau care poate fi pedeapsa minima pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor mihaela786 mihaela786 am un frate care este acuzat de tentativa de omor, impreuna cu un alt baiat au batut un barbat mai in varsta , respectivul baiat il acuza pe fratele meu ca ... (vezi toată discuția)