avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... trecere la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

trecere la intretinere

buna ziua
locuiesc intr-un bloc de 65 de apartamente impreuna cu sora mea .
stam aici de ceva vreme in chirie,insa intotdeauna cand trebuie sa ne platim cheltuielile la asociatia de locatari ni se creeaza probleme.
cea mai recenta a fost faptul ca ni s-a adaugat o persoana la intretinere pentru ca " i s-a spus administratorului ca iesim trei persoane din garsoniera dimineata".
am fost nevoite sa platim in plus inca o persoana pentru nu a vrut nici macar sa auda explicatiile noastre si adevarul defapt cand i-am spus sa ma caute cand are ceva nelamuriri ,administratorul mi-a spus ca el nu face pe politistul.
cum ar trebui sa procedez?
am studiat si legea 230/2007 si nu este specificat nimic in legatura cu asta.
nu ar trebui sa anunt eu in cazul in care mai apare o persoana la noi in apartament?
nu ar trebui sa se intereseze sau sa fiu anuntata ca se adauga inca o persoana?
e normal sa platesc pentru banuielile altora?

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
Carmen lapuste, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 21:33, 15 Aprilie 2009
Catalin L a scris:

Am pus o intrebare la care tot nu am primit raspuns:
Daca in lege scrie ca o persoana trebuie trecuta la intretinere dupa 15 zile, Adunarea generala a proprietarilor poate modifica aceasta perioada la 5, de exemplu?

Hotararile Asociatiei de proprietari trebuie sa fie inregistrate undeva, la vre-un organ abilitat?...sau este suficient sa se treaca pe o bucata de hartie, eventual cu semnaturile presedintelui, si poate ale participantilor?

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

1. Da, adunarea generala poate sa hotarasca trecerea la chelt de intretinere dac o persoana sta 5 zile in apartament. Aceasta hotarare ramane valabila si se poate aplica daca nu este contestata in instanta in 45 de zile. Puteti sa cereti modificarea acestei prevederi la urmatoarea adunare generala.
2. Hotararile adunarii generale se afiseaza la avizierul asociatiei. Noi le afisam la fiecare scara la 1-2 zile dupa adunare si le publicam pe forumul asociatiei.
iar duceti in eroare dle adrian... studiati legea
proprietaru a scris:

iar duceti in eroare dle adrian... studiati legea

Daca va referiti la legea 230/2007, va rog numai sa cititi, lasati studiul deoparte:
Art. 26. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.

Art. 27. - Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
b) adoptă, modifică sau revocă hotărâri;

Cititi de la stanga la dreapta pentru a nu fi dus in eroare.
Va multumesc pentru ca m-ati determinat sa recitesc legislatia. Repetitia e mama invataturii!
..........este importantsa va urmati sfaturile ..si sa ...Cititi de la stanga la dreapta pentru a nu fi dus in eroare. cum recomandati,si vedeti ce spune legea despre cele 15 zile.Si o ..recomandare ..intrebati care este mana stanga,inainte de a studia,ca numai invatatura este mama intelepciunii..recititul ...nu cred
PS era important sa vedem cine era derutat de lege..dar...asta este caracterul celor din conducerea asociatiilor...bineinteles cu exceptiile respective
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
proprietaru, utilizator
Ca sa nu ne complicam prea tare, am mers pe varianta legala de prezenta a cel putin 15 zile pentru a fi trecuta ca "persoana prezenta" careia i se calculeaza costuri. Bun, insa cine este smecher v-a profita tot timpul de aceasta prevedere legala. Nu vreau sa mai comentez in nici-un fel nici pro nici contra. Am avut exemple de tot felul. Cine sta sa pandeasca zi de zi cine intra si iese din bloc? Suntem totusi in anul de gratie 2009, poate ne-a mai venit mintea la cap, poate ne-am mai civilizat si noi... Ce pot sa mai zic eu ca nu in alta parte, ci la mine in bloc, un proprietar dintr-asta smecher, cum mai spuneam, a plecat la tara - ca da, are casa si la tara, a inchiriat ap. la 3 studente - care vin cu prietenii, deci mai tot timpul este o frasuiala de 6-7 persoane, la etajul 10. In special baietii sant loviti de-o boala dintr-asta la moda: nu aud, sunt surzi de-a binelea, pentru ca folosesc muzica cu volum foarte tare. Deranj nu gluma. Suna betoanele astea ca naiba, dar cu cine sa vorbesti...
Nu pot fi de acord cu postarile prin care se spune ca raspunsul este dat in favoarea admin-ului sau presedintelui. Dar ce castiga ei, acesti oameni de se tot indeasa la raspunsuri dintr-astea in "favoarea" lor? Le creste rating-ul, punctajul pozitiv la gazeta de perete? Lasati-o balta. Eu am lamurit imediat o tinerica care tot facea vizite nocturne la un baietan din bloc - locuitoare cu acte, desigur la alta adresa.... Vorba doamnei elga50, doar nu a venit sa faca gunoi sau sa doarma. Pentru asta putea sa stea acasa, singura. La noi costuri de persoana pe luna febr. 2009:
- lift = 1,67 lei
- salubrizare = 3,67 lei
- e. electrica = 0,00 lei
Deci ne certam pentru 5,34 lei? Cel mai ieftin hotel unde se mai fac chestii dintr-astea, parca costa mai scump, nu? Si atunci, prietene despre ce vorbim? Trece prietena la intretinere, sa vada si dansa ca chiar dai importanta relatiei, mai mult vei fi apreciat si de amaratul de vecin, acum aflat in somaj tehnic...

Alte discuții în legătură

Abuz asociatie de locatari latrech latrech Se poate trimite ca proba o foto a unui afis lipit de catre administratie pe toate usile scarilor imobilului? Va copiez deja textul afisului \"Asociatia ... (vezi toată discuția)
Hotararile luate intr-o asociatie de proprietari grandanat grandanat Pentru ca nu am gasit toate informatiile singur si pentru ca unde\'s multi puterea creste as vrea sa ma lamuriti si pe mine cum se iau deciziile intr-o ... (vezi toată discuția)
O hotarare a unei a. g. intr-o a. p. poate modifica sau desfiinta un articol din l. 230/ 2007 , h.g. 1588/ 2007 ? albuemanoil albuemanoil o astfel de hotarare poate produce efecte la calcularea LISTEI DE PLATA ? Cum se poate cere recalcularea LISTELOR DE PLATA in baza prevederilor legii si nu a ... (vezi toată discuția)