avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... facturi ue
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

facturi ue

Vreau sa stiu ,daca achizitionez marfa de la persoane fizice din U E ce acte imi trebuie?De exemplu masini,de la persoane fizice.Si cum pot afla daca o factura apare inscrisa la nivel de UE.Contabila mea nu-mi poate da aceste raspunsuri.E normal sa nu stie?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:49, 4 Martie 2009
Este destul normal,achizitiile intracomunitare sunt inca un semn de intrebare pentru multi.
Si acum vin intrebarile:
sunteti persoana fizica sau juridica?
sunteti sau nu inregistrata in scopuri de tva?
bunurile le achizitionati pentru nevoi personale sau ale societatii sau pentru vanzare?
trebuiesc mai multe detalii.

G.David

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara. declaratie vasile15 vasile15 Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu ceva informatii daca se poate... 1.Tocmai ce mi-am deschis un pfa,mentionez ca nu am contabil si doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)