avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani din incasarile firmei - caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani din incasarile firmei - caz penal?

Lucrez la o firma de distributie. Luna trecuta un sef m-a rugat sa-i dau niste bani din incasarile pe chitanta ale firmei, si sa-i trimit prin on line. Urmand sa-mi semneze dispozitia de plata ulterior. Dar, surpriza! Peste o zi, a plecat din firma, si dp nu a semnat. Am ramas cu o paguba de cateva milioane bune, si firma vrea sa o impute. Deoarece nu pot plati intr-o luna asa suma. Ce risc am si la ce sa ma astept?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:24, 8 Aprilie 2005
Nu poate să impute, doar prin angajament de plată sau hotărâre judecătorească definitivă si irevocabilă.
Există martori, însrisuri, ceva probe??
Exista martori, numai ca in caz de proces cu greu o sa-i pot aduce sa depuna marturiie.
Mare sef si acum nu dau de el, pentru o confirmare de datorie. Ia-i trimis cumva prin mandat on-line? daca da, depui copie xerox in contabilitatea firmei, originalul pe toata perioada asta tulbure il pastrezi la tine. Daca insista si nu iese nimic din buna credinta marelui sef care se dovedeste un escroc, faci o intelegere cu firma sa la paltesti dauna esalonat, dar daca vor sa se implice pot ei rezolva direct cu el, nu cu tine, ca nu cred ca fost rapit. Daca nu iti convin termeni intelegerii, asteapta sa vezi daca de dau in judecata, daca nu las-o ca e mult mai bine asa. Asa ca pe viitor fi mai grijului ,omul este foarte perves si gindeste doar pentru sine, putini au cititi biblia sa se gindeasaca si la aproapele sau.
Cel mai bine ar fi sa te intelegi cu firma aspra modului de restituire a sumei respective pentru ca aceasta fapta poate avea conotatii penale. Bine ar fi ca firma sa accepte o esalonare insa depinde de prejudiciu, de pozitia ta in firma de increderea de carte te bucuri etc. Privitor la seful tau cel mai bine ar fi sa-l dai in judecata pentru a-ti recupera suma respectiva, iar prejudiciul urmeaza sa-l dovedesti cu recipisa mandatului on line, pe care sper ca o mai ai pentru ca ar fi singurul mijloc de proba daca nu ai martori care au vazut si auzit momentul cand s-au cerut banii. Mai sus am spus ca fapta ta poate avea si conotatii penale, mai precis ai putea fi acuzat de gestiune frauduloasa, daca suma ceruta nu a fost confirmata prin dispozitia de plata. Oricum prejudiciul catre firma tot tu il ve plati urmand ca apoi sa-l dai injudecata pe seful tau, prinr-o actiune in regres.

Alte discuții în legătură

Recuperare de la fnuass si plata salar cristina29 cristina29 Buna ziua! O angajata este in CM, avem de recuperat de la fnuass, si un salariu de acordat (catre aceasta persoana). Seful zice ca asteapta sa-i vireze ... (vezi toată discuția)
Imputare sume din salariu beatedy beatedy Buna ziua, Fratele meu are probleme la locul de munca. El este gestionar intr-un depozit de produse lactate. In fiecare luna i se retine o anumita suma ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)